«Хай спершу Зеленського на облік візьмуть» - рівняни про військовий облік для жінок (ОПИТУВАННЯ)

Ставлення до рішення неоднозначне

Міноборони видало наказ щодо військового обліку для жінок. Там вказані понад 100 професій, представниці яких зобов’язані стати на облік військовозобов'язаних.

Стати на облік потрібно протягом 2022 року. З 23-го за ухиляння від обліку почнуть штрафувати. Військові наголошують, що про призов чи мобілізацію не йдеться.

Ми опитали рівнян, як вони ставляться до такого рішення у межах програми «Це інтересно» (Центральний інститут тестувань рівненських електорально-соціологічних настроїв обивателів). Новину про облік вони сприйняли неоднозначно:

- Є жінки, які хочуть служити. Але якщо обов’язково, то я думаю, що я більш проти. Тоді для чого чоловіки, якщо ми не можемо захистити своїх жінок. Це трішки не рицарська справа.

- Позитивно. – Тобто вважаєте, що таке підсилення нам потрібне? – Ну звичайно.

- В армії Ізраїля найкращі воїни – жінки. Чому ні.

- Може воно й треба. Але хай спершу Зеленського на військовий облік візьмуть. Він чотири рази косив. Він Головнокомандувач, а може бути Головнокомандувач, який косив від армії сам? А жінок – до 60 років. Я сама просилася на фронт, але я одна виховую сина і мене просто не взяли. Але зараз він повнолітній, тому не знаю. Але, якщо Україну доведеться захищати, я ляжу кістьми!

- Якщо маємо указ, то маємо. Але на війну має йти той, хто має якусь військову підготовку. А маючи інші якісь завдання, то це вже інша справа. Це залежно від своїх сил.

- Я не готова брати зброю в руки та йти на війну. Та й взагалі жінка не для того створена, щоб йти на війну. Ну і в принципі чоловіки теж, коли йдуть на війну, то це має бути добровільно. І йти мають насамперед підготовлені люди.

- Ми продовжуємо воювати. І підстава для того, щоб жінки стали на військовий облік – це треба робити. Адже є значна кількість професій жіночих, які вразі атаки чи повно масштабної війни вони дуже корисні. Але взагалі жінки та війна – це різні речі. Тому сподіваюся, що не доведеться скористатися цим ресурсом.

- Думаю, що достатньо було проблем із хлопцями. В мене син служив в АТО. Якби було нормальне забезпечення, платили нормальну зарплату. З хлопцями спершу потрібно попрацювати, а потім доходити до дівчат. 10800 – це зараз малі гроші, аби утримувати сім’ю. Розібратися треба спершу з одним.

Майже усі опитувані нарікають на погану комунікацію Міноборони з населенням. Мовляв, про це рішення мало інформації, а з’явилася вона уже після того, як почав діяти указ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень