З молитвою та материнськими сльозами: 18 молодиків з Рівного відправили до армії (ФОТО)

Скільки всього чоловіків з області мають призвати на службу

На Рівненщині триває осінній призов на строкову службу.

До нового року до армії мають призвати понад 600 хлопців віком від 18 до 27 років.

До армії новобранців відправляють щодня. Сьогодні, 6 жовтня, до на службу відправили 18 хлопців з Рівного.  З цього приводу для них провели святкове шикування.

До заходу долучився і священник, який прочитав для хлопців молитву та окропив майбутніх солдатів святою водою.

Попри те, що строкова служба не передбачає відправлення хлопців у зону ООС, батьки проводжали своїх дітей не стримуючи сліз.

– Жодного призовника, починаючи з 2014 року, до ООС не відправляли. Заборонено їх залучати до ведення бойових дій. Вони виконують свої завдання в пунктах постійної дислокації військової частини відповідно до специфіки частини, у якій вони перебувають, – розповів військовий комісар Рівненського об’єднаного територіального центру комплектування Олександр Ярмошевич.

Кого відправляють у зону ООС?

Військовий комісар зазначив, що у зону ООС відправляють лише контрактників.

– Через пів року служби молодики за бажанням зможуть укласти контракт на військову службу терміном на 3 роки. Військова служба на контракті передбачає долучення до операції об’єднаних сил, – пояснив Олександр Ярмошевич.

Яке в армії меню?

Зараз в армії каталогова система харчового забезпечення. Солдат має право вибору, адже є два види страв першого та другого. За словами комісара, на сьогодні система харчування наближена до стандартів НАТО.

– Солдатам дають навіть апельсини та грейпфрути. Годують так, аби людина була спроможною виконувати свої завдання та не була голодною,  – розповів Олександр Ярмошевич.

Що буде з роботою, якщо призвали на строкову службу?

Якщо до лав збройних сил чи інших військових формувань призивають працевлаштованих чоловіків, то на період служби за ними зберігається їхнє місце роботи та середня зарплата.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень