З цими ліками краще не гратися – можуть буквально довести до інфаркту

«Чарівні» пігулки можуть тільки погіршити стан

Люди за звичкою роками приймають препарати, які не мають доказової бази ефективності й тільки шкодять здоров’ю. Така звичка може тільки погіршити здоров’я, каже кардіолог Анна Калиневич, і попереджає про небезпеку зловживання валідолом

ВООЗ не рекомендує приймати валідол, адже препарат не має доказової бази.

За великим рахунком, валідол – це цукерка з незначною заспокійливою дією, яка може трохи розширити судини. У складі валідолу - метол та ізовалеріанова кислота.

Валідол приймають при функціональній кардіалгії, при неврозах для усунення симптомів стресу і напруги, як протиблювотний препарат, якщо, наприклад закачало в транспорті.

Кардіалгія - це біль в лівій половині грудної клітини, не пов'язана з ураженням артерій серця. Це не самостійне захворювання, а прояв різних патологічних станів серцевого і не сердечного генезу. У більшості випадків кардіалгія не несе небезпеки для життя, хоча і погіршує її якість.

Ментол подразнює рецептори під язиком, у цей момент виробляється ендорфін. Це має незначну заспокійливу дію і дещо покращує роботу судин і артерій. Валідол діє тільки 5 хвилин.

Застереження лікарів

Не можна приймати валідол у разі болю в серці, якщо уже є діагностована патологія. 

Багато пацієнтів плутають валідол з нітрогліцерином, вважаючи, що це одне і те ж. Валідол може послаблювати біль, але не лікувати. Валідол маскує патологію. Тому й інфаркт можливо пропустити, і виявити набагато пізніше, отримавши тим самим тяжкі ускладнення, - наголосила лікарка.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: РБК - Україна 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень