З 1 березня ОСББ будуть обов'язковими для всіх будинків (!)

6 років виявилося замало для того, щоб у співвласників багатоквартирних будинків «прокинулась» свідомість

Не пізніше 1 березня поточного року органи місцевої влади зобов'язані оголосити й провести конкурс із призначення управителя у всіх багатоквартирних будинках на території України. Йдеться про ті, в яких досі не створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Відповідний законопроєкт, ініціатором якого став уряд, парламент уже прийняв за основу. Проєкт закону отримав 261 «ЗА» від нардепів.

Як зауважують у Мінрегіоні (саме це відомство є автором законопроєкту), право мешканців обирати форму управління будинком і створювати ОСББ передбачено ще з 2015 року - новою редакцією закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Однак цей закон не обмежує час ухвалення відповідного рішення, тому цифр на сьогодні - плачевні:

станом на 1 квітня минулого року лише у 20% багатоквартирних будинків було створено ОСББ, а 39% будинків обрали собі управителя. Решта - «живуть за старим законодавством».

Тому в уряді вважають за необхідне завершити цей «перехідний період».

Що зміниться?

Законопроєкт встановлює обов'язок місцевих державних адміністрацій оголосити та провести конкурс із призначення управителя багатоквартирного будинку до 1 березня 2022 року. Йдеться про випадки, коли такий конкурс не був оголошений місцевою владою до 1 травня 2021 року.

Обов'язкове призначення управителя за конкурсом місцевою владою проводитиметься для тих будинків, які станом на дату, що передує двом місяцям до запланованої дати оголошення конкурсу, не створили ОСББ.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень