Йодна сітка – пережитки минулого чи дієвий спосіб від хвороб?

Втома й зниження розумової діяльності може бути одним з проявів нестачі йоду в організмі

Колаж з мережі

Народний метод відомий багатьом з дитинства – йодна сітка. Не одне покоління українців користувалися цим народним засобом для профілактики й лікування хвороб.

Нестача йоду в організмі може проявлятися втомою, порушенням обміну речовин та уповільненням розумової діяльності.

Тож раціон необхідно збагачувати йодовмісними продуктами, зокрема рибою.

Як робити йодну сітку

Найшвидше йо всмоктується на передпліччі. Тож тут можна нанести невелику сітку з йоду, один шар. У дітей шкіра дуже ніжна, тож в разі якщо наважитеся на йодну сітку для дітей, краще наносити її на долоні та п’яти.

Йод має протизапальну властивість. А ще сприяє активізації всього організму та покращує стан ділянки, ураженої запаленням. Такий метод дієвий при ревматизмі, невралгії, радикуліті, міозиті, м’язовому та суглобовому болю. При цьому йодну сітку треба робити на ділянці тіла, що турбує.

Сітку рекомендують робити зранку, аби впродовж дня почуватися краще.

 

Відстань між йодними смужками має становити близько сантиметра, що дозволяє відокремити хвороботворні бактерії та знищити їх шляхом проникнення йоду через шкіру.

У разі застуд йодну сітку роблять на стопах. А найдієвіший метод – точкове нанесення на біологічно активні точки. Але правильно це зробити зазвичай може тільки лікар.

Якщо йодна сітка увібралася в шкіру через годину або через кілька годин – вам точно не вистачає цього мікроелемента. Якщо протрималася понад два дні – йоду у вашому організмі надміру.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень