Їжте цей овоч щодня, і забудете про високий тиск

Можна їсти прямо з грядки

Артеріальний тиск — це сила, з якою кров, що переганяється серцем по тілу, тисне на артерії. Саме тому при вимірюванні тиску результат повідомляють двома числами. Перше число – систолічний артеріальний тиск, а друге – діастолічний. Наприклад, 120 (систолічний) на 80 (діастолічний).

Щоб знизити або контролювати тиск, важливо дотримуватися збалансованої дієти і за можливості включати в неї огірки.

Цей овоч також допомагає впоратися із сонячними опіками та зайвою вагою, а також запобігти розвитку акне. Крім того, огірки перешкоджають зморшкам та старінню. 

Що стосується артеріального тиску, вважається, що огірки дуже добре діють на здоров'я серцево-судинної системи, оскільки містять калій, магній та клітковину, які своєю чергою допомагають регулювати та знижувати тиск. 

До речі, якщо в раціоні не вистачає калію, щоб збалансувати стан, тіло починає накопичувати натрій, ніби ви їсте надто солону їжу, а це значно підвищує тиск. Огірки можна використовувати безпосередньо у різних стравах, а можна приготувати смузі, додавши й інші інгредієнти. 

Зелений смузі: 

Огірок, дві моркви, помідор, жменя петрушки та пів склянки води.

Овочі подрібніти в блендері і додати пів склянки води. Змішувати до однорідності.
Щоб смузі не втратив своїх корисних властивостей, вживати його слід відразу після приготування. Пийте його тричі на тиждень і артеріальний тиск буде під контролем.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень