ТОП найкорисніших продуктів для зниження тиску

Їх треба негайно додати до раціону

Передусім йдеться про продукти які містять клітковину, омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, вітамін D і такі важливі мінерали, як-от кальцій, калій і магній. Вони позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи та артеріальний тиск.

Горіхи й насіння

Гарбузове, лляне, насіння чіа, фісташки, волоські горіхи та мигдаль добре впливають на роботу судин і серця.  Це концентроване джерело амінокислоти аргініну. Він допомагає виробляти в організмі оксиду азоту — сполуки, важливої для розслаблення кровоносних судин і зниження артеріального тиску. Горіхи й насіння - джерело магнію, яке допомагає стінкам кровоносних судин бути більш еластичними, підтримуючи здоровий кров'яний тиск.

Жирні сорти риби

Лосось, тунець, скумбрія, сардини та смугастий окунь, містять багато омега-3 жирних кислот — незамінних поживних речовин, які наш організм не може виробляти. Жирні кислоти допомагають знизити кров'яний тиск, зменшують запальні процеси в організмі. Власне запальні процеси шкодять слизовій оболонці кровоносних судин і судини можу стати жорсткішими, а це з часом призводить до високого кров'яного тиску.

Листова зелень

Листова зелень багата на калій і магній, важливі для роботи серця мікроелементи. Особливо слід звернути увагу на шпинат, він допомагає знизити кров'яний тиск.

Буряк

Червоний колір буряка вказує на високий вміст фітонутрієнтів, антиоксидантів і має протизапальні властивості. Буряк містить речовини що допомагають організму засвоювати більше кисню, подовжуючи час, необхідний для того, щоб втомитися. 

Ягоди

Це лідер за вмістом антиоксидантів. Антоціани є важливими поживними речовинами для зниження артеріального тиску, оскільки вони підвищують рівень оксиду азоту в крові та зменшують вироблення молекул, які обмежують кровотік. Особливо на тиск впливає журавлиний сік. 

Помідори

Помідори, як і томатні продукти, містять багато калію та лікопіну. Лікопін покращує еластичність судин і як наслідок нормалізує тиск. Крім того, помідори є хорошим джерелом калію.

Йогурт

Йогурт – продукт багатий на білок, містить ще й калій і кальцій. Дослідження підтверджують, що люди, які споживали три порції молочних продуктів на день, мали на 13% меншу ймовірність високого кров'яного тиску.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: Молодий буковинець

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень