Їх заборонено нагрівати: 4 предмети, які можуть вибухнути в мікрохвильовці

Це поширена помилка багатьох людей

Мікрохвильова піч – техніка, яка є у багатьох українців, адже вона прискорює процес підігріву їжі. Проте не всі знають, що є речі, які там гріти не можна.

Що не можна класти в мікрохвильовку

  • Одноразовий посуд із пінополістиролу

Деякі види пінополістиролу безпечні для мікрохвильової печі, інші - ні. Відповідно, пінополістирол можна використовувати в мікрохвильовій печі, лише якщо на ньому є етикетка, яка вказує на це.

Також не слід намагатися розігріти в мікрохвильовій печі картон. Більшість звичайних паперових рушників і паперових тарілок безпечні для розігріву і мають відповідне маркування, але картон — це матеріал, який містить синтетичні речовини, які при нагріві виділяють продукти, шкідливі для здоров’я.

  • Пластикові контейнери

Є посуд, який не призначений для нагріву. Тож перед тим, як ставити предмет у мікрохвильову, варто уважно вивчити маркування. До пластику одноразового використання відносяться горщики для йогурту і контейнери для сиру.

  • Метал і фольга

Все, що зроблено зі сталі, заліза, міді або інших твердих металів, ніколи не повинно бути в мікрохвильовій печі. Металеві поверхні відбивають мікрохвилі, що збільшує нагрівання всередині приладу і може призвести до пожежі. Якщо ви зберігаєте залишки їжі в металевій ємності, вийміть її та помістіть у посуд, безпечний для мікрохвильової печі.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень