Не проросте навіть у теплі: хитрий спосіб зберігати картоплю взимку

Вам потрібні кислі яблука

Сезон збору картоплі – у розпалі. Тож господарям варто вже підготувати місце, де новий урожай буде зберігатися. Адже при неправильному зберігання, картопля проросте і почне гнити.

Як зберігати картоплю в погребі

Найкраще зберігати картоплю у погребі або підвалі. Головне, добре перебрати бульбу - переберіть і викиньте пошкоджені овочі, просушіть кілька днів на свіжому повітрі і акуратно перенесіть у погріб.

Сам льох провітріть, обробіть дезінфікуючими засобами, прочистіть вентиляцію. Ящики протріть розчином марганцю або насипте на дно тирсу.

Ідеальна температура для зберігання картоплі - 2-4°C. Якщо вона опуститься нижче, то картопля замерзне і буде солодкою, вище — проросте.

Хитрість, щоб картопля якомога довше не пускала паростки

Для того, щоб картопля якомога довше не проростала, можна скористатися хитрістю наших бабусь. Покладіть біля картоплі дерев’яний ящик із кислими яблуками. Вони виділяють етилен і ця речовина стримуватиме процес проростання.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень