Їх вимовляють майже всі: 4 фрази людей із низькою самооцінкою

Про них варто забути

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Психолог Олеся Ольховик розповіла, що за зовнішніми ознаками можна зрозуміти, що в когось є проблеми з оцінкою себе.  

Впевнена у собі людина ходить з високо піднятою головою, з рівними плечима,  вона йде й відчуває, що вона має право йти, має право дивитися на всі боки..., – розповіла  Олеся Ольховик й наголосила, що особистість із низькою самооцінкою має зовсім інакший вигляд.

Людям, у яких самооцінка низька, може бути притаманна низка фраз:

  • «А як ти вважаєш»;
  • «Що ти думаєш про це»;
  • «А як ти думаєш, це правильно чи ні»;
  • «А нормально це чи ні».

Психолог додала, що головною метою в кожної людини має бути здорова оцінка себе.

Це про прийняття – що я можу бути в якихось деяких моментах класної, але в інших сферах життя я не дотягую, я знаю свої слабкі місця, і з якимись мені ок, і хтось мені каже, що в мене зайва вага, а я кажу: «А мені комфортно». Це не про гіперкомпенсацію, це недобре. Або: «У тебе немає червоного диплома або другої освіти, або вищої освіти». А мені нормально. А є деякі точки до зростання, які, я знаю, у мене є, вони мені не дуже подобаються, і я буду з цим щось робити, коли я так вирішу, а не коли мені хтось втикає про це, – додала Олеся Ольховик.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень