«Щоб відволіктися від поганих новин»: фільми і мультики від психолога

7 кінофільмів та 2 мультфільми про стосунки батьків і дітей

Дитячий психолог Світлана Ройз на своїй сторінці у Фейсбуці порадила кінофільми та мультфільми, які варто переглянути у сімейному колі, щоб відволіктися від поганих новин. 

Кінофільми

1. День «Так».

В родині 3 дитини різного віку. Старша донька - підлітка. Батьки - мама - частіше в ролі «поганого поліцейського» і діти частіше чують від неї «ні». Тато - на роботі жорсткий керівник, вдома - ні в чому не може дітям відмовити. Під час кризи родина домовилась про «день »так", в якому батьки повністю йдуть за бажанням дітей. І вся родина досліджує межі - свободи та відповідальності, гри та правил.
 

2. Родинний обмін

В родині три дитини і собака. Раптом під час найбільших сварок всі міняються тілами. Батько з сином, донька з мамою, а малюк з собакою. Вони мають полагодити та знайти скло в обсерваторії - але насправді, полагодити свої стосунки, та знов знайти один одного.
 

3. Чумова п’ятниця (2003)

 
Мати - психологиня та донька- підлітка не можуть порозумітись. А ще й у мами після смерті батька з'являється коханий чоловік. Фантастичне втручання з обміном тілами допомагає відчути, те, що насправді важливо мамі та доньці.
 

4. Із 13 в 30

 
Підлітка, яка почувається невдахою в свої 13 років, прокидається в тілі 30-річної. Трохи наївне кіно, але в ньому є те, що може бути важливим для дітей, які хочуть стати швидше дорослими, і для дорослих, які забули, як бути дітьми.
 

5. Татові знову 17

 
Розчарований своїм життям чоловік, що у своїй юності мав блискучі здібності до спорту, і мав би робити спортивну кар'єру, кидає її, бо його дівчина каже, що вагітна. Зараз він нудьгує на роботі, не відчуває близькості з дружиною та дітьми. Дружина планує розлучатись. Діти віддаляються. Але після дивної зустрічі він повертається в свої 17 років, коли приймав важливі рішення. В фільмі є розмови про секс. Важливий монолог про повагу до рішення дівчини і згоди на секс.
 

6. День бабака

У фантастичній комедії Гарольда Раміса метеоролог Філ Конорс опиняється у часовій петлі. Щоб вибратися з пастки часу, йому доводиться переосмислити своє ставлення до життя. Моральне перетворення героя використовують у психології та філософії як ідеальну ілюстрацію. Назва фільму давно стала синонімом монотонного життя та рутини.
 

7. Великий 

13-річний хлопчик ​​Джошуа Баскін страждає від підліткових комплексів і мріє якнайшвидше стати дорослим, «великим». У вуличному ігровому автоматі-виконавці бажань він загадує бажання стати більшим. Наступного дня, 12 вересня 1987 року, Джошуа прокидається і виявляє, що перетворився на чоловіка тридцятирічного віку

 

Мультфільми

 

«Я панда» та «Хоробра серцем»

В мультфільмах - про стосунки мами та доньки - підлітки, дорослішання, пошуки своєї ролі та сили, супротив, та агресію, контроль та опіку дорослих, та примирення й повагу. А ще- про силу роду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень