Яйця Бенедикт на сніданок (РЕЦЕПТ)

Яйця Бенедикт – чудовий варіант смачного та ситного сніданку, що дуже вдало поєднує в собі підсмажену булочку з хрустким беконом, яйце-пашот і голландський соус.  

Інгредієнти:

  • свіжі яйця - 4 шт.
  • булочки для гамбургерів - 2 шт.
  • бекон або сирокопчений шпондер - 8 тоненьких шматочків

Інгредієнти для голландського соусу:

  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • вершкове масло - 120-150 г
  • лимонний сік - 1 / 2 - 1 ст. л.
  • свіжомелений білий перець, сіль - на смак
  • холодна вода - 1 ст. л.

А також:

  • оцет - 1 ст. л.
  • вода 

Спершу готуємо голландський соус. 

На малому вогні в каструльці розтопити вершкове масло і трошки охолодити. Молочний осад, що залишиться на дні каструлі, в соус краще не додавати. Жовтки відділити від білків і викласти в термостійку посудину з заокругленим дном, де будемо готувати соус. До жовтків додати сіль, білий перець, одну столову ложку холодної води і лимонний сік. Жовтки ретельно збити вінчиком.

Посудину з жовтками поставити на водяну баню. Постійно й інтенсивно збиваючи жовтки, трошки їх прогріти, а потім поступово невеликими порціями додавати тепле масло. Коли додаємо масло, жовтки продовжуємо інтенсивно збивати вінчиком.

Потім булочки поздовжньо розрізати навпіл, викласти на сковорідку з невеликою кількістю олії зрізом донизу і трошки підсмажити. На цій же сковорідці підсмажити з обох боків бекон чи сирокопчений шпондер.

Тепер готуємо яйця-пашот. У невеликій каструлі закип’ятити 1-1,5 л. води і зменшити вогонь до мінімального, щоб не було бурхливого кипіння. Додати оцет.

Ложкою розкрутити воду в каструлі, щоб утворився вир, і одразу опустити туди яйце, при цьому горнятко з яйцем слід тримати якнайближче до води. Варити яйце 3-3,5 хв. За цей час білок має повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.

Яйце з води вийняти шумівкою і покласти (разом з шумівкою) на паперову серветку, щоб стекла вода. Таким чином зварити решту яєць.

Тепер всі підготовлені компоненти збираємо в одну страву. 

На тарілку викласти половинки булочок підсмаженим боком доверху. На кожну булочку – по дві смужки обсмаженого бекону. На бекон викласти яйця-пашот і полити теплим голландським соусом. Прикрасити страву зеленню і, за бажанням, посипати меленим перцем, бажано білим. 

Яйця Бенедикт готові.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Знайдено панель від багажника автомобіля

Біля ТРЦ «Арена» знайдено панель від багажника легкового автомобіля.  З вигляду панелі видно, що автомобіль невеликих розмірів.   

Знайдено технічний паспорт на прізвище Садовець

Під час розмитнення авто знайдено технічний паспорт на Volkswagen ВК 3109 ВВ.  На прізвище Садовець Олена Валеріївна, Гощанський р-н.   

Знайдено посвідчення дитини з багатодітної сім’ї на прізвище Антонюк

Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, яке належить Антонюку Богдану Сергійовичу, знайшли у Рівному. Дата видачі 17 січня 2019 р.  

Більше оголошень