Яйця Бенедикт на сніданок (РЕЦЕПТ)

Яйця Бенедикт – чудовий варіант смачного та ситного сніданку, що дуже вдало поєднує в собі підсмажену булочку з хрустким беконом, яйце-пашот і голландський соус.  

Інгредієнти:

  • свіжі яйця - 4 шт.
  • булочки для гамбургерів - 2 шт.
  • бекон або сирокопчений шпондер - 8 тоненьких шматочків

Інгредієнти для голландського соусу:

  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • вершкове масло - 120-150 г
  • лимонний сік - 1 / 2 - 1 ст. л.
  • свіжомелений білий перець, сіль - на смак
  • холодна вода - 1 ст. л.

А також:

  • оцет - 1 ст. л.
  • вода 

Спершу готуємо голландський соус. 

На малому вогні в каструльці розтопити вершкове масло і трошки охолодити. Молочний осад, що залишиться на дні каструлі, в соус краще не додавати. Жовтки відділити від білків і викласти в термостійку посудину з заокругленим дном, де будемо готувати соус. До жовтків додати сіль, білий перець, одну столову ложку холодної води і лимонний сік. Жовтки ретельно збити вінчиком.

Посудину з жовтками поставити на водяну баню. Постійно й інтенсивно збиваючи жовтки, трошки їх прогріти, а потім поступово невеликими порціями додавати тепле масло. Коли додаємо масло, жовтки продовжуємо інтенсивно збивати вінчиком.

Потім булочки поздовжньо розрізати навпіл, викласти на сковорідку з невеликою кількістю олії зрізом донизу і трошки підсмажити. На цій же сковорідці підсмажити з обох боків бекон чи сирокопчений шпондер.

Тепер готуємо яйця-пашот. У невеликій каструлі закип’ятити 1-1,5 л. води і зменшити вогонь до мінімального, щоб не було бурхливого кипіння. Додати оцет.

Ложкою розкрутити воду в каструлі, щоб утворився вир, і одразу опустити туди яйце, при цьому горнятко з яйцем слід тримати якнайближче до води. Варити яйце 3-3,5 хв. За цей час білок має повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.

Яйце з води вийняти шумівкою і покласти (разом з шумівкою) на паперову серветку, щоб стекла вода. Таким чином зварити решту яєць.

Тепер всі підготовлені компоненти збираємо в одну страву. 

На тарілку викласти половинки булочок підсмаженим боком доверху. На кожну булочку – по дві смужки обсмаженого бекону. На бекон викласти яйця-пашот і полити теплим голландським соусом. Прикрасити страву зеленню і, за бажанням, посипати меленим перцем, бажано білим. 

Яйця Бенедикт готові.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень