Яйця Бенедикт на сніданок (РЕЦЕПТ)

Яйця Бенедикт – чудовий варіант смачного та ситного сніданку, що дуже вдало поєднує в собі підсмажену булочку з хрустким беконом, яйце-пашот і голландський соус.  

Інгредієнти:

  • свіжі яйця - 4 шт.
  • булочки для гамбургерів - 2 шт.
  • бекон або сирокопчений шпондер - 8 тоненьких шматочків

Інгредієнти для голландського соусу:

  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • вершкове масло - 120-150 г
  • лимонний сік - 1 / 2 - 1 ст. л.
  • свіжомелений білий перець, сіль - на смак
  • холодна вода - 1 ст. л.

А також:

  • оцет - 1 ст. л.
  • вода 

Спершу готуємо голландський соус. 

На малому вогні в каструльці розтопити вершкове масло і трошки охолодити. Молочний осад, що залишиться на дні каструлі, в соус краще не додавати. Жовтки відділити від білків і викласти в термостійку посудину з заокругленим дном, де будемо готувати соус. До жовтків додати сіль, білий перець, одну столову ложку холодної води і лимонний сік. Жовтки ретельно збити вінчиком.

Посудину з жовтками поставити на водяну баню. Постійно й інтенсивно збиваючи жовтки, трошки їх прогріти, а потім поступово невеликими порціями додавати тепле масло. Коли додаємо масло, жовтки продовжуємо інтенсивно збивати вінчиком.

Потім булочки поздовжньо розрізати навпіл, викласти на сковорідку з невеликою кількістю олії зрізом донизу і трошки підсмажити. На цій же сковорідці підсмажити з обох боків бекон чи сирокопчений шпондер.

Тепер готуємо яйця-пашот. У невеликій каструлі закип’ятити 1-1,5 л. води і зменшити вогонь до мінімального, щоб не було бурхливого кипіння. Додати оцет.

Ложкою розкрутити воду в каструлі, щоб утворився вир, і одразу опустити туди яйце, при цьому горнятко з яйцем слід тримати якнайближче до води. Варити яйце 3-3,5 хв. За цей час білок має повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.

Яйце з води вийняти шумівкою і покласти (разом з шумівкою) на паперову серветку, щоб стекла вода. Таким чином зварити решту яєць.

Тепер всі підготовлені компоненти збираємо в одну страву. 

На тарілку викласти половинки булочок підсмаженим боком доверху. На кожну булочку – по дві смужки обсмаженого бекону. На бекон викласти яйця-пашот і полити теплим голландським соусом. Прикрасити страву зеленню і, за бажанням, посипати меленим перцем, бажано білим. 

Яйця Бенедикт готові.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень