Яку ф’ючерсну торгівлю краще обрати: традиційну чи безстрокову від WhiteBIT?

Що треба знати про управління ризиками

Торгівля ф’ючерсними контрактами, яку сьогодні надає не кожна криптобіржа, частіше використовується досвідченими трейдерами. Основна причина полягає в тому, що ціни криптовалют менш стабільні, ніж, скажімо, ціни на золото. Куди важче передбачити, якою буде ціна на віртуальний базовий актив наступного місяця. 

Відповідно, фіксовані умови звичайного ф’ючерсного контракту можуть також нести ризики для криптоінвестора. Розберемося, як взагалі торгувати ф’ючерсними контрактами на умовах зменшених ризиків.

Що таке ф’ючерсна торгівля

Ризикованість фʼючерсних контрактів — перша причина, з якої трейдери без великого досвіду в криптоторгівлі не вдаються до неї. Втім, вона може бути ключем до зміцнення та примноження криптопортфеля.

Контракт на фʼючерс — це договір двох сторін про здійснення купівлі чи продажу біржового товару. Якщо ми говоримо про традиційний ринок, мова може йти про домовленість на придбання чи збут конкретної кількості, скажімо, зерна, через конкретний час за конкретною ціною. У світі криптовалют біржовим товаром, відповідно, можуть бути криптовалюти. На просунутих платформах, типу української криптобіржі WhiteBIT, представлено принаймні 250-350 активів.

Як торгувати фʼючерсним контрактом на WhiteBIT

Традиційно ф’ючерсний контракт передбачає укладання юридичної угоди на продаж та купівлю активів зазначеного дня, у зазначеній кількості та за зазначеною вартістю. Навіть якщо ціна активу зовсім не несе вигоди одній зі сторін, контракт має бути виконано.

Однак не вся фʼючерсна торгівля на світовому крипторинку здійснюється за такими правилами.

Головна відмінність фʼючерсних контрактів ведучої криптобіржі України WhiteBIT, яка нещодавно вийшла на світовий ринок із цим продуктом, полягає в тому, що тут немає термінів експірації контракту.

Отже, трейдер, маючи нові бачення ринку, може підлаштовувати свої домовленості під поточні ринкові події та підстрахувати свої позиції.

Ф’ючерсна торгівля на WhiteBIT також має спільне із маржинальною торгівлею. Шляхами для торгівлі такими контрактами вважається вихід у лонг чи шорт. Відповідно, виходом у лонг трейдер засвідчує, що розраховує на зростання ціни на обраний актив у певний період. Виходом у шорт — робить ставку на її падіння.

Наприклад, можна купити криптовалюту на якусь суму із розрахунком на зростання її вартості та підстрахувати свою позицію виходом у шорт із кредитним плечем, вкладаючи куди меншу суму власних коштів.

Фʼючерсна торгівля WhiteBIT — це про управління ризиками.

 

Цей продукт — одна з причин, через яку WhiteBIT очолює рейтинг криптобірж світового рівня.

 

* - на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень