Якщо м'ясо «з душком»: як його врятувати, а коли треба просто викинути
8 простих способів повернути м'ясо до життя
Часом трапляється, що нещодавно куплене м'ясо не дуже приємно пахне. І причина тому не завжди настільки очевидна, як здається. М’ясо «з душком» не обов’язково зіпсоване
У яких випадках його можна врятувати, а в яких - краще просто викинути, розповідає видання Emuna.
Причини появи неприємного запаху від м’яса:
- лежало у холодильнику в целофановому пакеті і набралося неприємного запаху;
- деякий час лежало при кімнатній температурі і там почали розмножуватися мікроорганізми.
А в деяких випадках м'ясо може трохи зіпсуватися або ж абсолютно протухнути.
Якщо м'ясо задихнулося в пакеті, і запах не сильний, його можна врятувати таким чином:
- Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом 1 год, після чого ополоснути.
- Вимочити в лимонному соку або вині протягом 1 год. Якщо шматок великий, його слід розрізати на частини. Після цього промити.
- Невеликі шматки вимазати в гірчиці і залишити на годину. Після цього ретельно промити.
- Вимочити в солоній воді (солі повинно бути багато), після чого ретельно промити.
- Вимочити у слабкому, ледь рожевому, розчині марганцівки, після чого промити в проточній воді і на 15 хв залишити в холодній.
- Нарізати в ємність з м’ясом цибулю, часник, додати пряних трав і залишити на 1 год.
- Натерти сіллю і цукром. Візьміть по 1-ій столовій ложці того й іншого і натріть черзі шматок м'яса з усіх боків. Через 2 год промийте в проточній воді.
- Замаринувати протягом 1 год у гранатовому соку. Промивати його потім не обов’язково.
Коли м'ясо треба викинути
Якщо окрім запаху змінився колір м'яса, з'явився слиз, якщо запах зіпсованого м'яса дуже сильний - його вже не врятувати.
Якщо запах не зник попри всі застосовані методи і відчувається при готуванні, і в самій готовій страві, її краще не їсти, а просто викинути
Радіо Трек: НОВИНИ