Дуже смачна і ситна вечеря за годину: готуємо гречку під шубою (РЕЦЕПТ)
Проста страва, яка не потребує особливих умінь
Ця смачна страва готується у духовці. Знизу будуть пасеровані цибуля та морква, тоді – будь-яке м'ясо (можна навіть взяти крильця або сосиски), гречка і нарешті – твердий сир Рецептом поділилася українська фуд-блогерка Ольга Матвій.
Інгредієнти:
- цибуля, морква – по 2 шт.
- гречка – 350 г
- сир – 200 г
- курячі стегенця – 2 шт.
- сіль, перець, паприка – до смаку
- вода – 600 мл
Приготування:
Цибулю крупно нарізаємо та обсмажуємо до прозорості. Додаємо терту моркву. Готуємо 10-15 хв, помішуючи. Вимикаємо вогонь і підсолюємо.
Промиваємо гречку. Зі стегенець тим часом прибираємо кістки (а з сосисок - шкірку) та нарізаємо на невеликі кубики.
У форму для запікання викладаємо засмажку, розподіляємо по дну.
Окремо солимо, перчимо і додаємо паприку до м'яса, перемішуємо. Викладаємо на моркву з цибулею.
Зверху розподіляємо гречку, заливаємо теплою трохи підсоленою водою.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо фольгою і запікаємо 30-40 хв. За 5 хв до готовності треба викласти тертий сир і зняти фольгу.
Радіо Трек: НОВИНИ