М’ясо і котлети стануть кулінарним шедевром, якщо додати карамелізовану цибулю (РЕЦЕПТ)
Більше ніякої «прісності» у м’ясних стравах – лише екстаз
Якщо, готуючи страви з м’яса, Ви лишаєтесь незадоволеним прісністю його смаку, а звичайні приправи цього не виправляють, рекомендуємо спробувати карамелізувати цибулю.
Приготувати її зовсім не складно, а смак страви вийде на якісно новий рівень
Інгредієнти:
- цибуля - 800 г
- сіль - до смаку
- олія (найкращий варіант – оливкова) - для смаження
Приготування:
Очищаємо цибулю і ріжемо її на півкільця. Паралельно ставимо сковорідку на вогонь, а коли вона добряче розігріється - вливаємо оливкову олію. Буквально за хвилину засипаємо цибулю.
Сковороду, до речі, краще брати з товстим дном.
Цибулю солимо, добре перемішуємо і лишаємо тушкуватися під кришкою на маленькому вогні.
Щоб цибуля карамелізувалася, час від часу кришку потрібно підіймати, роблячи так, щоб пара потрапляла у сковорідку. Саме за рахунок цього й відбувається «магічний» процес її карамелізації
На все про все знадобиться 20-25 хв.
Зауважимо, що у процесі тушкування цибуля набуває солодкуватого смаку. В такому вигляді вона набагато смачніша за звичайну смажену - не даремно ж її додають до бургерів та шашлику
Радіо Трек: НОВИНИ