Яких п'ятьох заборон дотримувались 21 жовтня: народні прикмети

У церкві 21 жовтня вшановують пам’ять святих Трифона і Пелагеї

Готуючись до зими, наші предки 21 жовтня наводили лад у будинку, ремонтували хати, лагодили одяг, а також виходили в поле, ліс, щоб розчистити нові земельні ділянки під майбутні посіви.

Також 21 жовтня в старі часи готували галявину, на якій потім будуть розводити багаття для гулянок і вечірніх посиденьок.

Селяни саме 21 жовтня починали думати про те, який одяг стануть носити взимку. Намагалися його підлатати, зшити щось нове.

Для пар, які обрали днем весілля 21 жовтня, прикмети обіцяють дружну сім’ю.

21 жовтня - ідеальний день для примирення з тими, з ким сталася сварка. Якщо налагодити відносини з кривдниками і опонентами, весь рік пройде мирно, без конфліктів.

Що не можна робити 21 жовтня

Дівчатам і жінкам не рекомендується 21 жовтня довго дивитися у дзеркало. Вважається, що в нього в цей день може «перетекти» краса. Щоб не допустити цього, представниці прекрасної статі не повинні відображатися в повний зріст.

Здоров'я і удача покинуть того, хто 21 жовтня буде пліткувати. У цьому були впевнені наші предки і намагалися в цей день нікого не обговорювати і тим більше не засуджувати.

Ні в якому разі не можна в цю середу чіпати старі дерева, наприклад, пускати їх на дрова. У народі говорили: в стовбурах в цей час ховаються душі людей і, зрубавши дерево 21 жовтня, можна зробити їх беззахисними.

Не слід нікому розповідати погані сни до заходу сонця. Прапрапрадід вірили, що тоді вони збудуться. 

Не варто 21 жовтня приймати рішення про зміну виду діяльності, роботи або місця проживання.

Народні прикмети на 21 жовтня

  • У цей день варто стежити за зірками. Якщо ті були яскраві, то це обіцяло гарну погоду.
  • Якщо хмари стелилися низько, то це свідчило про насування морозів.
  • Також у цей день придивлялися до берези. Якщо дерево стояло в листі, то це означало, що снігу найближчим часом не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень