Чому 15 жовтня вважали невдалим днем: народні прикмети

15 жовтня – День пам’яті священномученика Купріяна і святої мучениці Устини

Устину і Купріяна в народі вважали захисниками від бісів, чаклунів і відьом.

Говорили, що це час, в який необхідно позбавлятися від всякої нечисті і мари. Повір’я говорили про те, що, якщо людина 15 жовтня не буде обережною, то, згідно з прикметами, на неї нападуть злі сили.

Вважали, що найбільше страждають від злих сил п’яниці або люди, що нехтують релігійними обов’язками. Саме бісів звинувачували у виникненні такої недуги, як біла гарячка.

15 жовтня був кінець золотої осені, і починалися справжні холоди разом з листопадом. Всі польові роботи до цього часу вже були закінчені. Стояла пора весіль і гулянь.

В цілому цей день вважали невдалим — якраз через активність нечисті. Тому 15 жовтня наші предки намагалися бути тихіше води, не позичати грошей, не починати нових справ і не йти далеко від дому.

Що не можна робити 15 жовтня

15 жовтня було заборонено ночувати в чужій оселі. Якщо ви затрималися в гостях допізна, потрібно все одно вирушити ночувати додому.

Якщо 15 жовтня заподіяти комусь зло, обдурити, підставити або навіть просто посміятися над кимось, — то доведеться зіткнутися з такими неприємностями, які назавжди відвадять від дурниць.

Не можна в цей день підіймати щось з землі, особливо те, що являє собою цінність. Гроші, золоті прикраси та інші дорогі, але чужі речі 15 жовтня стануть провідниками негативної енергії. Того, хто не послухається цієї ради, чекає ціла низка невдач.

Народні прикмети на 15 жовтня

  • Якщо 15 жовтня випав перший сніг, то справжня зима настане через 40 днів.
  • Якщо ж 15 жовтня йшла злива, прапрадіди знали: прийдешня зима буде суворою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень