Які бур’яни можна і треба їсти: 6 смачних та корисних рослин (ФОТО)

Корисні рослини можна знайти навіть у саду

фото ілюстративне

Рослини містять багато корисних речовин.

Корисні речовини можна знайти не у тільки у кропі та петрушці, а й у звичайних рослинах, які вважаються бур’янами. І це не тільки всім відома кропива і всіма улюблена кульбаба, повідомляє Народна Правда.

Однак збирати такі рослини потрібно в чистих місцях, далеко від міста і доріг.

Яглиця звичайна

фото ілюстративне

У їжу вживають листя і молоді пагони, які мають смак морквяного бадилля. Траву можна додавати в салати, супи, омлет і соус песто. Крім цього, бур’ян використовують як начинку для равіолі і пирогів.

Кропива

фото ілюстративне

Напевно, найвідоміший з бур’янів, які вживають в їжу. Традиційно з ним готують зелений борщ, також кладуть в салати. Рослину перед вживанням потрібно обробити окропом.

Грицики

фото ілюстративне

Бур’ян підходить для будь-яких овочевих страв, бо він посилює їх смак – додавати його можна як в салати, так і гарячі страви.

Кульбаба

фото ілюстративне

Листя кульбаби гіркі, і тому їх можна використовувати як добавку в зелених салатах. Жовті квіти кульбаби йдуть на варення і вино, але для їх приготування знадобиться чимало сировини.

Примула звичайна

фото ілюстративне

В їжу використовують листя, яке своїм смаком схоже на шпинат або латук, але з більш вираженим ароматом і сильним смаком.

Черемша

фото ілюстративне

Черемша знаменита своїм цибулево-часниковим запахом. Використовувати її можна будь-яким способом: смажити, квасити або їсти сирою.

Раніше ми писали про те, яку картоплю не можна їсти.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень