Які яйця ніколи не варто купувати, якщо навіть ціна дуже гарна

Яйця – чи не найпопулярніший продукт, який є у кожному холодильнику

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Яйця – стратегічний продукт, який є основою для багатьох страв. Їх також можна їсти і просто вареними чи смаженими. Тож усім треба вміти вибирати яйця. Є ті, які не варто купувати, навіть коли ціна дуже хороша.

Купуючи яйця у коробках, звертайте увагу, як вони там розташовані. Буває, що частина яєць в коробці розташовуються гострим кінцем вгору, а частина тупим кінцем вгору.

Чому такі яйця краще не купувати?

Річ у тім, що швидше за все, це люди відкривали кілька коробок яєць і перекладали яйця з однієї коробки в іншу, вибираючи для себе кращі, свіжіші, і скільки вони так лежать, незрозуміло. А в цю коробку поклали менш свіжі яйця з іншої коробки.

Тож у коробці можуть бути навіть несвіжі яйця.

Якщо яйце зберігається гострим кінцем догори, то це неправильно і навіть небезпечно. У яйці в тупому кінці є повітряна подушка, яка захищає жовток від потрапляння до нього різних бактерій, у тому числі сальмонели. І цей повітряний прошарок повинен розташовуватися вгорі, а не внизу.

Тому ще й на заводі яйця фасують так, щоб вони лежали гострим кінцем у коробці вниз. Так зберігати яйця й потрібно, тоді можна не переживати з приводу сальмонельозу, а ще так яйця зберігаються довше.

Джерело: popoisty

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень