Яке шампанське найкраще обрати до святкового столу
І нарешті визначитися, яке вам подобається найбільше
Шампанське - один із найяскравіших символів Нового року.
Ігристі вина умовно поділяються на дві великі категорії — залежно від способу виробництва вони бувають класичними, виготовленими у пляшках, та резервуарними (насичуються вуглекислим газом у металевих цистернах).
Відмінності є в ціні — пляшкові вина дорожчі за резервуарні. А ще у таких ігристих різні смак та аромат.
Резервуарне шампанське буде більш фруктовим, більш ягідним, свіжим та молодим. Пляшкове, навпаки, матиме вершкові ноти.
Також існує поділ на брют, екстрасухе, сухе, напівсухе та напівсолодке. Резервуарне ігристе зазвичай менш солодке, але виробник може додати додаткову кількість цукру вже у готовий напій.
У Новий рік краще взяти брют, як несолодке шампанське. На його основі можна за бажанням зробити коктейлі.
Радіо Трек: НОВИНИ