Особливості виробництва та різновиди ігристих вин

Як обрати справжнє шампанське?

Ринок шампанського в Україні суттєво розширився, через появу величезної кількості європейських алкогольних напоїв. Це дозволяє обрати напій у широких цінових межах, в залежності від достатку покупців. Зазвичай міцність такого напою складає 8%.

Особливості вибору шампанського до свят

Щоб придбати справжнє шампанське, потрібно уважно роздивитися етикетку. На упаковці повинен бути напис «ігристе вино» або «шампанське». Якщо своєрідного напису немає, потрібно перевернути пляшку. Скоріш за все, ви знайдете напис «винний напій газований».

Проте насправді це зовсім не шампанське, бо у справжнього напою бульбашки газу виникають у процесі бродіння.

Напій штучно ніхто не газує, з використанням вуглецевої кислоти.

Щоб наступного дня не було похмілля, напій необхідно правильно вживати. Більшість людей зовсім не знають, з чим можна комбінувати цей напій.

Необхідно орієнтуватися на різновид ігристого вина. Якщо це extra brut, то його використовують у якості аперитиву, тобто зовсім не для повноцінного новорічного столу, а у якості підготовки або невеличкого фуршету. Його вживають разом з морепродуктами та закусками. Жирні страви з картоплі, а також смажене м’ясо до Брют не подають. Якщо це червоне ігристе вино, то воно чудово комбінується разом десертами, а також фруктами. Його можна вживати зі стравами китайської кухні, а також з суші та ролами.

Класифікація та різновиди ігристих вин

Зазвичай такі напої розділяють по кольору, рівню цукру та алкоголю. У продажу можна відшукати білі, рожеві, а також червоні напої. У великих межах варіюється кількість цукру.

Якщо це extra brut, то цукор не використовують. Якщо ж це напівсолодке шампанське, то вміст цукру доволі високий.

Особливості виробництва шампанського:

  • Щоб здешевити процес виготовлення, складне виробництво ігристого вина суттєво спрощують. Зазвичай використовують метод Шарма, який був запатентований на початку ХХ століття.
  • Якщо це справжнє ігристе вино, то воно повинно пройти дві стадії бродіння. На початковій стадії, дріжджі змішують з виноградним цукром, з утворенням алкоголю. Після цього додають спеціальний лікер.
  • Далі суміш бродить ще деякий період часу. Саме повторне бродіння дозволяє виникнути величезній кількості бульбашок, які характерні для шампанського.

Якщо використовується класичний метод виробництва, процес повторного бродіння здійснюється у пляшках. Якщо використовується прискорений метод Шарма, то напій дозріває у бочках з нержавіючої сталі. Вдається зменшити витрати, а також прискорити процес виготовлення ігристого вина. Таким методом виготовляється шампанське, яке коштує зовсім недорого і є майже в кожному українському супермаркеті. Шампанське, отримане класичним методом, не може коштувати дешевше 1000 грн за пляшку.

* на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень