Як в Україні перерозподіляють кошти на пенсії

І яким коштом «мінімалка» у пенсіонерів виростає з 1850 до 2100 грн

В Україні на 13 млн офіційно працевлаштованих громадян  припадає 11,3 млн пенсіонерів. У середньому щомісяця кожен працівник відраховує у Пенсійний фонд 1850 грн.

Про це в ефірі «UA:Українське радіо» повідомила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна
Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна

Вона пояснила, що нині в Україні діє солідарна пенсійна система, тобто на сьогодні працюючі громадяни фактично утримують пенсіонерів. Це співвідношення приблизно 1:1 - один працюючий утримує одного пенсіонера.

При тому, що працюючого населення в країні - близько 16 млн, не всі працевлаштовані офіційно, тож далеко не всі сплачують внески до Пенсійного фонду, який наповнюється саме за рахунок відрахування із заробітних плат.

Цього року середня зарплата, на підставі якої ми робимо розрахунки, складає 9 200 грн, а в наступному буде 10 120 грн. А внесок в ПФУ - 18,5% від зарплати. І якщо взяти умовно, то від середньої зарплати в 10 тис. грн це буде 1850 грн.

 

Тобто сьогодні кожен офіційно працюючий громадянин щомісяця платить у середньому 1850 грн в Пенсійний фонд. Тобто власними коштами ми можемо забезпечувати пенсію лише на 1850 грн, - каже Лазебна.

За її словами, кошти, яких бракує на більші виплати, ПФУ отримує з держбюджету. Такі дотації – постійні.

Джерело - Соцпортал

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень