Українці можуть отримувати пенсію у 17 тисяч: у якому випадку

Скільки для цього треба пропрацювати й отримувати офіційно

Максимальний розмір пенсії в Україні становить не більш як 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних. Нині це близько 17 тис. грн.

Щоб отримати таку пенсію, зарплата повинна бути майже у 4,8 рази більшою за середню.

 

Як порахував OBOZREVATEL, максимальну пенсію може отримати українець із 35 роками стажу і «білою» зарплатою в розмірі близько 53 тис. грн.

Під час підрахунку пенсій громадяни можуть вплинути лише на два показники - стаж і розмір зарплати. Проте й українці із середнім достатком мають шанс подумати про майбутню старість.

Для початку – треба працювати офіційно

Вимоги щодо стажу в Україні підвищують щороку. У результаті ті, кому залишилося до пенсії більш як 8 років, аби вийти на заслужений відпочинок у 60 років, повинен мати 35 років стажу. І щоб не опинитися в пенсійному віці без пенсії, важливо працювати офіційно.

Крім того, чим вищою є «біла» зарплата, тим краще. Якщо ви офіційно працевлаштовані, але на мінімалку, то на гідну пенсію годі й розраховувати.

До речі, роботодавець зобов'язаний оформити вас за трудовим договором і легально виплачувати заробітну плату. Навіть якщо на вашому місці роботи більшість працівників працюють «у тіні» або за договорами підряду, обов'язково треба звернутися до керівництва із проханням узаконити ваші відносини відповідно до чинного Трудового кодексу.

Юрист Олександр Плахотник нагадує: ті, хто працює неофіційно, не просто позбавляються можливості отримати пенсію, а й не можуть претендувати на лікарняні, декрет, оплачувану відпустку і навіть субсидію.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень