Понад пів мільйона людей живуть в ОРДЛО і їх цікавить тільки українська пенсія, - міністр

Бюджету це щомісяця обходиться у 3-3,5 млрд грн

Фото ілюстративне

Про це днями заявив віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Зокрема, він наголосив, що не всі люди зі статусом «внутрішньо переміщена особа» є переміщеними. Частина українців продовжують жити на непідконтрольній частині Донбасу, отримуючи пенсії від українського уряду.

Я хотів би підкреслити, що не всі з 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб (на жаль, так їх називає закон, але ми завжди між собою щиро говоримо – «вимушено переміщені», адже люди були змушені тікати від цієї війни) насправді є переміщеними.

 

Точно знаю, що приблизно пів мільйона, давайте дивитися правді в очі, живуть до сьогодні на непідконтрольних територіях. Переважно це пенсіонери, – сказав він.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков

При цьому віцепрем’єр підкреслив, що в жодному разі їх не засуджує. Проте всюди є свої «але».

Розумію, що їм ніде тут жити, що хтось ніколи не кине свій будинок, свій город, политий потом, своїх родичів. Мої друзі, ваші колеги з Донецька і Луганська, кажуть про мам і бабусь: «Вона ніколи не переїде». Так що ця категорія насправді не є ВПО. Юридично – так, практично ж – ні. Ми закриваємо на це очі, – каже Резніков.

Він повністю поділяє думку, що «держава має платити пенсію всім своїм пенсіонерам, хай де б вони були» і це – «абсолютно нормальний підхід».

Але я зараз змушений виходити з даностей, які є, і змушений їх пріоритезувати. Так ось, із 1,5 млн підшефних нашого міністерства 500 тис. живуть в ОРДЛО і їх цікавить тільки пенсія [від українського уряду], – зазначив міністр.

За його даними, після відновлення роботи закритих через карантин КПВВ по українські пенсії вирушить близько 272 тис. осіб.

До слова, планові виплати тим, хто сьогодні перебуває на непідконтрольних територіях, складають приблизно 3-3,5 млрд грн на місяць.

Джерело – «Пенсійний кур’єр»

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень