Як українцям розраховують розмір субсидій і для кого їх передбачили

Чого очікувати у цьому році

Українцям,  окрім заяви на отримання субсидій, які можна оформити до 15 грудня, необхідно надати ще й низку документів.

Про те, які саме документи необхідні для оформлення субсидії, повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Так, громадянин при оформленні субсидії надає:

  • заяву про призначення житлової субсидії (за встановленою формою),
  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (за встановленою формою),
  • договір найму (оренди) житла (за наявності),
  • довідки про доходи (у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС і ПФУ).

Зазначається, що заява і декларація можуть бути надіслані поштою або в електронному вигляді з використанням інформаційних систем.

Але у певних випадках структурний підрозділ з питань соціального захисту населення може запропонувати особі, яка звернулася за призначенням житлової субсидії, надати додаткові документи, не передбачені Положенням, втім, необхідні для розгляду комісією.

Як нараховується соцдопомога

Житлова субсидія призначається у розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та обсягом встановленого урядом обов'язкового відсотка платежу.

При цьому обов'язковий відсоток платежу для кожної сім'ї залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства у розрахунку на одну особу і визначається індивідуально за єдиною формулою:

середньомісячний дохід домогосподарства з розрахунку на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Отриманий результат ділиться на два, а потім множиться на 15%.

Кому призначається субсидія

Субсидія призначається одному з зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, з урахуванням всіх зареєстрованих осіб.

За рішенням місцевих органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування, субсидія може бути призначена за місцем фактичного проживання особам, які орендують житло на підставі договору найму, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

За рішенням комісії житлова субсидія може призначатися одному з членів домогосподарства, які не зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому без укладеного договору найму (оренди) житла, у разі, коли є вони внутрішньо переміщеними особами.

Також комісії можуть приймати рішення щодо неврахування при призначенні субсидії окремих осіб з числа зареєстрованих, які фактично не проживають за місцем реєстрації.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень