Підвищення пенсій у липні: «Нічим добрим це не закінчиться», - ексміністр соцполітики

Це перекладання грошей з однієї кишені в іншу (с)

Підвищення мінімальної пенсії на 74 грн із 1 липня не підкріплено доходами держбюджету. Це призведе до збільшення і без того рекордного дефіциту Пенсійного фонду.

На сьогодні борг ПФУ настільки критичний, що навіть таке незначне підвищення виплат може обернутися для держави серйозними проблемами, заявив колишній віце-прем'єр-міністр України та ексміністр соцполітики Павло Розенко, інформує Today.ua.

Останнє підвищення пенсій він вважає «маніпуляцією державними грошима, коли з однієї кишені перекладається в іншу»:

Насправді ми не бачимо нової філософії, нових підходів від нинішньої влади до пенсійної системи. Тобто йде просто звичайний популізм за рахунок простих людей. Немає додаткових надходжень до Пенсійного фонду, немає росту економіки, - заявив Розенко.

На думку Павла Розенка, який також є експертом із питань соціальної політики, індексація пенсій з 1 липня відбувається «за рахунок збільшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який доведений до повного банкрутства».

Ексміністр Міністерства соціальної політики Павло Розенко

За його словами, це не закінчиться нічим хорошим для держави. Якщо рік тому дефіцит бюджету ПФУ складав 144 млрд грн, то зараз він збільшився ще на 40% - до 202 млрд грн.

 

І це – рекорд, зауважив ексочільник Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що з 1 липня мінімальний розмір пенсії за віком в Україні зростає до 1 712 грн. Мінімальний прожитковий мінімум відтепер – 2 118 грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень