Як рівнянам обрати собі сімейного лікаря

Це потрібно зробити вже наступного року у зв‘язку з реформами в медицині

Мова йде про запровадження системи сімейних лікарів, де кожен житель області обиратиме собі фахівця, який, фактично, вестиме медичні картки людини. Якщо є лікар, який регулярно оглядає людину та до якого та звикла – можна просто підписати з ним угоду, і організація, у якій він працює, буде отримувати кошти. Угода із сімейним лікарем укладається безстроково і діє до моменту, поки ви не вирішите підписати угоду з іншим лікарем.

Втім, для того, аби перейти до такого типу медицини, потрібно подолати кілька важливих етапів. По-перше, необхідно повністю комп’ютеризувати роботу сімейного лікаря, а для цього потрібна система електронних карток пацієнтів. Нагадаємо, на Рівненщині цю систему впроваджуватимуть за кошти Світового Банку.

Другим же завданням є перекваліфікація терапевтів, адже саме за їх рахунок формуватиметься штаб сімейних лікарів. Однак, як відзначає начальник управління охорони здоров’я Рівненщини Юрій Осіпчук, на Рівненщині процес ліквідації терапевтичної ланки протікає дуже повільно. Саме тому до липня 2017 року на Рівненщині може й не завершитися етап підготовки до процесу вибору рівнян лікарів.

Однак, є й позитивні сторони: сімейні лікарі отримуватимуть більші заробітні плати, відзначає Юрій Осіпчук, тому що платня залежатиме від кількості його пацієнтів:

І якщо лікар сімейної медицини має величезний авторитет, якщо має досвід і буде мати достатню кількість пацієнтів, які будуть ним обслуговуватися, і при цьому будуть отримувати якісну послугу від нього, зарплати можуть зрости дуже серйозно.

Додамо, що до 2020 року власного сімейного лікаря повинен обрати кожен українець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень