Як підготувати авто до зимової подорожі: поради водіям

В зимовий час ймовірність проблем в дорозі значно збільшується

При теперішньому рівні автомобільної техніки особлива підготовка до зими необов'язкова, але вельми бажана – якщо ви не хочете розв'язувати проблеми прямо на засніженій дорозі, в мороз, за десяток кілометрів від житла.

Будь-який досвідчений водій підтвердить: в зимовий час ймовірність якихось проблем вище в рази. 

  • "Перевзуйте" шини

Це перший та чи не найголовніший пункт у підготовці. Слизькі дороги взимку часто стають причиною серйозних ДТП, тому дуже важливо переконатися, що ваші шини підходять для такої погоди. Їздити на літній гумі по зимових дорогах не лише нерозважливо, але і просто небезпечно.

  • Перевірте акумулятор

Одна з причин, через яку машина погано заводиться в холоді – посаджений або застарілий акумулятор. Зазвичай, встановивши нову АКБ, ми вважаємо, що ніяких проблем вона не повинна приносити як мінімум два-три роки – і буваємо неправі. Оскільки взимку в міських умовах експлуатації батарея зазвичай не заряджається належним чином. Тому варто подбати про те, щоб ваш акумулятор не спричинив завмирання двигуна.

  • Підтримуйте достатню кількість антифризу

Охолоджувальну рідину в процесі підготовки до зими потрібно замінити антифризом. Антифриз захищає двигун автомобіля як від замерзання в холодну погоду, так і від перегріву в жарку, а також і від корозії. Важливо підтримувати в радіаторі рівну кількість води й антифризу, тому що співвідношення 50:50 вважається оптимальним і запобігає замерзанню рідин при температурі майже до –40 градусів за Цельсієм.

 

  • Перевірте обігрівач

Погана видимість в холодну погоду може бути дуже небезпечною, тому потрібно переконатися, що ваші двірники справні. Скребки щіток склоочисника зроблені з гуми, і з часом вони можуть потріскатися та зноситися. Рекомендується міняти щітки склоочисників кожні 6-12 місяців.

  • Перевірте масло та його в'язкість

Напередодні морозів також необхідно замінити масло та масляний фільтр. Масло змащує металеві деталі двигуна, захищаючи його від ламання. В'язкість – або густота масла, певною мірою впливає на роботу двигуна. Якщо масло занадто густе, то воно повільно тече по деталях, що може викликати перегрів двигуна.

  • Замініть гальмівні колодки

Гальмівні колодки перед зимою необхідно замінити – як показує практика, основною причиною заносу є різниця гальмівних моментів коліс. Гальмівну рідину також варто поміняти – робити цю процедуру потрібно не рідше, ніж раз на два роки. Краще купувати гальмівну рідину найвищої якості – економити на ній не варто.

Джерело: Travel24 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень