Як і кого з пільговиків найчастіше дурять водії маршруток на Рівненщині

А саме відмовляють пільговикам в праві на безоплатну поїздку

Днями представники обласної організації Українського товариства сліпих поскаржились на те, що часто їм не дозволяють їхати у громадському транспорті безкоштовно.

Водії маршруток відмовляли людям із вадами зору в праві безкоштовного проїзду, мотивуючи скасуванням пільг (так званою «монетизацією» – ред.) з 14 березня 2018 року.

Втім це не правда, адже грошова компенсація пільговикам за проїзд у громадському транспорті Рівного,

області зокрема, може відбутися лише у разі прийняття відповідного рішення місцевою владою.

 

Як відомо, рішення про монетизацію пільг на проїзд жоден орган місцевого самоврядування на Рівненщині ще не прийняв.

 

Втім, якщо таке станеться то пільговики повинні знати свої права.

Їх роз’яснили правники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

Після прийняття такого рішення набирає чинності і Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, який був схвалений урядом 14 березня 2018 року.

Розмір грошових виплат визначатиметься шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок – це мінімальний гарантований розмір компенсації.

Особам з інвалідністю I групи та дітей з інвалідністю (крім дітей до шести років) щомісячна готівкова виплата здійснюватиметься в подвійному розмірі.

Крім того, вдвічі збільшуватиметься розмір щомісячної виплати для осіб з інвалідністю I, II групи та дітей з інвалідністю, які навчаються в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах або проходять реабілітацію.

Довідково

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово).

Стеж за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень