Як змусити грушу плодоносити набагато швидше: 5 кроків до бажаного результату

Будьте готові, що саджаючи на ділянці грушу, ви ще не скоро скуштуєте перші плоди. Але цей момент може настати швидше

Висаджуючи на дачній ділянці саджанці груші чи яблуні, будьте готові до того, що врожай яблук ви почнете збирати раніше. Оскільки грушеві дерева не характеризуються  скоростиглістю, чекати на перший врожай доведеться 3-4, а й то й 8-10 років!

Утім, є кілька речей, які допоможуть прискорити цей процес

Саджанці

Фахівці віддають перевагу саджанцям-дворічкам. Вони вважаються набагато потужнішими, а врожай можна буде отримати максимум через 2 роки. 

Є варіант і груш-одноліток, які менші за розмірами і, в принципі, непривабливі. Вони теж дуже добре приживаються.

 Посадка

Для посадки груші потрібно викопати яму глибиною 50 см і діаметром 80 см. Чим більше місця надати корінню, тим швидше груша дасть перший врожай.

 Добрива

Не можна просто засипати саджанець викопаним ґрунтом. Обов'язково додайте 2 відра перегною, 1 склянку суперфосфату, 0,5 склянки сірчанокислого калію і 3 ст.л. аміачної селітри.

Поверх добрив насипають 15-20 см землі, а перед посадкою коріння занурюють у глиняний розчин, до якого додають пачку «Кореневіну» і трохи деревної золи.

 Обрізка

Саджанці груші після посадки обрізають приблизно на третину, а на наступний рік взагалі не чіпають, дозволяючи дереву нарощувати крону.

 Підживлення

Наступної весни - відразу після сходу снігу - у коло під грушу додають 3 ст.л. аміачної селітри, після чого закладають її у ґрунт граблями.

Через кожні 2 тижні - аж до середини липня у ґрунт вносять сечовину (за інструкцією). А вже після розпускання бруньок (у липні та наприкінці серпня) потрібно внести у землю гумат натрію (також за інструкцією).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень