«Ріжемо» платіжки за тепло: 5 порад для тих, хто не хоче розкидатися грішми

Якщо коштів на ремонт, заміну батарей та утеплення не вистачає, є інші способи зекономити

Звісно, найкращий варіант – замінити старі системи опалення на більш сучасні та енергоефективні. Крім того, варто було б утеплити будинок і, якщо ви живете у квартирі, встановити поквартирні лічильники.

Та якщо грошей обмаль – є й інші дієві варіанти ????

ТОП-5 способів зекономити на оплаті тепла

 

????1-й варіант

Встановіть спеціальний теплозахисний екран між стіною та батареєю. Спеціальне алюмінієве покриття відзеркалюватиме тепло від радіатора і направлятиме його у кімнату, за рахунок чого воно зберігатиметься у приміщенні набагато краще.

Якщо коштів на теплозахисний екран бракує, можете замінити його власним «винаходом»: вирізаєте шматок ДСП потрібного розміру і приклеюєте на нього фольгу (краще – у кілька шарів).

Логіка проста – чим тепліше буде в хаті, тим менше вам доведеться вмикати додаткових джерел обігріву, що дозволить тримати оселю в теплі і не переплачувати.

????2-й варіант

Зніміть декоративні решітки з батарей, адже вони можуть екранувати близько 20% тепла. Звісно, таке дизайнерське рішення робить кімнату симпатичнішою, але в холодну пору все-таки потрібно визначитися, що вас хвилює більше: краса чи холод.

????3-й варіант

Спеціальна прозора плівка на вікнах, що покращує теплозабезпечення віконного скла. Завдяки низькому коефіцієнту теплопередачі подібні штуки можуть забезпечити кілька додаткових градусів тепла у зонах біля вікон.

????4-й варіант

Спробуйте перефарбувати батареї у темний колір. Зазвичай в оселях усі радіатори білого кольору, однак, якщо перефарбувати їх у чорний, вони зможуть випромінювати на 8% більше тепла.

????5-й варіант

Правильно провітрюйте приміщення. Багато людей відкривають вікна у режимі кватирки і надовго їх так лишають, думаючи, що таким чином тепло повільніше «витікатиме». Але це не так. Насправді таким чином дуже швидко холонуть стіни і стеля, що суттєво знижує температуру приміщення.

Тому краще відкривати вікна навстіж, але ненадовго.

 

КОНТЕКСТ:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень