Найвищий в Україні тариф на тепло просять в м. Рівне? Більше, ніж торік на 1400 грн

Тепловики вважають його «доцільним»

Депутати міської ради розглядають у ці хвилини пропозицію від «Рівнетеплоенерго» щодо тарифів на опалення у Рівному.

Компанія пропонує встановити тариф – 3291 грн за 1 гігакалорію.

Це майже на 1400 гривень більше, ніж було минулого опалювального сезону.

При цьому тариф у 3290 гривень для населення є найвищим в Україні, каже начальник управління економіки Володимир Липко, підтверджують це і в «Рівнетеплоенерго».

Нагадаємо, сьогодні тариф тільки обговорюють під час Дня депутата, а затверджувати будуть на засіданні виконкому.

Як повідомляє із сесійної зали наш кореспондент, очільник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук презентував депутатам Рівнеради обґрунтування тарифів на послуги підприємства.

Нові тарифи на тепло у Рівному можуть зрости на 60-70%. Вартість однієї гігакалорії максимально може зрости до понад трьох тисяч гривень.

– Якщо ми говоримо від діючих 1 913 грн – це на 60-70%. Діючі тарифи, які були до цього, були економічно необґрунтовані.

 

Це постановою уряду фактично визнано і зараз роблять перерахунок різниці тарифу в рахунок погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз» будуть перераховані кошти.

 

Якби ми ту різницю тарифу включили у тариф, то по діючій структурі тарифу, на нинішні ціни, тариф би складав 2 900 грн, а не 1 900, – прокоментував Олександр Ющук.

Очільник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук

ЗБИРАТИМУТЬ ЕКСПЕРТІВ

Аби дійти консенсусу в питанні тарифу на тепло, збиратимуть експертну раду.

Крім того, заступник міського голови Ігор Кричкевич поїде в Офіс президента на спеціальний «конгрес по опалювальному сезону». 

Після цього планують провести засідання виконавчого комітету, на розгляд якого й подадуть остаточний варіант рішення по новому тарифу та його вартості. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень