Українці з газовими котлами платять за опалення майже вдвічі менше (РОЗРАХУНКИ)

Скільки заплатимо за енергоресурси

В Україні опалювати житло газовим котлом може бути на 50% дешевше, ніж за допомогою централізованого теплопостачання. При цьому підігрівати холодну воду за допомогою газового водонагрівача може вийти на 60% вигідніше, ніж платити за гарячу воду комунальним підприємствам, пише OBOZREVATEL.

Опалення та гаряча вода в приміщенні площею 60 квадратів на двох осіб із газовим котлом обійдеться в 2105 грн, а за цю ж комуналку, якщо використовувати централізоване постачання, доведеться віддати вже 4112 грн.

На опалення одного квадратного метра доведеться витрачати або 4 кубометри газу (якщо є котел), або 0,0431 Гкал (для централізованого опалення). З огляду на тарифи на опалення у Києві і вартість кубометра газу від «Нафтогазу», отримаємо:

  • опалення будинку в 60 квадратів газом – 1910 грн на місяць;
  • опалення будинку в 60 квадратів централізовано – 3800 на місяць.

Згідно з нормами, в середньому людина витрачає на місяць 1,6 кубометра гарячої води. У разі, якщо підігрівати воду самостійно, ще приблизно 7,2 кубометра на людину.

Якщо враховувати тарифи та норматив споживання на сім'ю з двох осіб, отримаємо:

  • гаряча вода при підігріві газом – 195,8 грн на місяць;
  • гаряча вода централізовано – 313,2 грн на місяць.

Українці в багатоквартирних будинках, який під'єднаний до центрального опалення, не мають права індивідуально відключити від теплопостачання тільки своє житло. Це може призвести до дисбалансу всієї системи опалення в багатоповерхівці.

Ті, хто живе в багатоповерхівках, часто купують квартири вже з встановленими газовими котлами й самі регулюють, скільки тепла витрачати і яку температуру підтримувати в будинку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень