Чи готові рівненські багатоповерхівки до початку опалювального сезону? (ФОТО)

Що у будинках перевіряють перед пуском тепла

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З 18 жовтня у Рівному стартує опалювальний сезон.

Міська рада каже, що до пуску тепла місто вже готове, тому після тривалих вихідних у домівках рівнян буде тепло.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Втім, наскільки у кожній квартирі буде затишно, залежить від власників квартир, які мають підготувати свої батареї до пуску тепла.  

Керівниця «Ради голів ОСББ» Галина Похильчук розповіла, що всі багатоповерхові будинки готові до початку опалювального сезону.

Голови ОСББ вже перевірили усі ввідні засувки у будинках та подали відповідні листи про готовність до пуску теплоносія у багатоповерхівки.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Голова ОСББ, що на вулиці Мельника, 14 у Рівному, Ігор Ханенко розповів, як будинок потрібно підготувати до початку пуску тепла.

За його словами, перед початком опалюваного сезону у будинках потрібно перевірити справність усіх ввідних засувок, по можливості та за потреби змінити теплоізоляцію, а також зачинити провітрювальні вікна у підвальних та технічних приміщеннях.

Чи потрібно промивати батареї у будинку перед початком опалювального сезону і хто це має робити?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

І в радянські часи, і зараз ніхто промивку батарей не робив. Реально юридичної структури, яка може зробити у Рівному промивку батарей, немає. Але як показує практика, усі труби у будинку чисті й промивати не потрібно.

 

Однак, якщо батареї починають погано гріти в окремій квартирі, тоді там треба промивати батареї, а не у всьому будинку, – розповів Ігор Ханенко.

З власних джерел РАДІО ТРЕК стало відомо, що у Рівному є немало структур, які займаються промиванням батарей у багатоповерхових будинках. Втім, такі послуги дуже дорогі. У середньому це обійшлося б по 2000 грн з однієї квартири. Саме тому такого виду робіт у будинках уникають.

Варто зауважити, що за потреби промити батареї у багатоповерхівці можна і бюджетно. Це може зробити сам голова ОСББ і слюсар, орендувавши необхідне обладнання, але проводити це потрібно в неопалюваний період.

 

Самим же власникам квартир складно буде промити батареї у приміщеннях, для цього однозначно треба буде наймати спеціалістів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень