Долю тарифів на тепло вирішили у Києві. Конгрес підтримав Зеленського

До кінця опалювального сезону тарифи не зростатимуть - меморандум

ФОТО з сайту realist.online

Комунальні тарифи для населення до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть.

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові підписали меморандум, згідно з яким тарифи на гарячу воду та опалення не будуть зростати до кінця опалювального сезону 2021-2022.

- До кінця опалювального сезону тарифи на тепло, тарифи на гарячу воду для населення не будуть зростати... Незважаючи ні на що, на будь-які ринкові зміни, коливання, тиск інших держав, попри ту страшну на сьогодні ціну - більше тисячі доларів за тисячу кубометрів, як кажуть, європейську ціну, - заявив президент Володимир Зеленський.



Згідно з ухваленим меморандумом, місцева влада не підвищуватиме тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

НАК «Нафтогаз», Асоціація міст України, Палата місцевих влад провели велику складну непросту важливу роботу. Сьогодні на цьому засіданні між урядом нашої держави, між НАК «Нафтогаз», Асоціацією міст України, Конгресом місцевих та регіональних влад ми підписуємо меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не будуть зростати, – розповів прем’єр Денис Шмигаль.

Очільник уряду додав, що очікує на появу аналогічного меморандуму з місцевою владою, який буде діяти не один, а три наступні роки. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що перед початком опалювального сезону до роботи готові 19 тис. котелень, 19 тис. км теплових мереж, 5 тис. центральних теплових пунктів.

Газопостачальні компанії України оприлюднили свої цінники на жовтень. Як і п'ять попередніх місяців, у жовтні річні фіксовані ціни коливатимуться від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр. «Нафтогаз» пропонує теплопостачальникам укладати угоди на постачання газу по 7,42 за куб.

Ми розуміємо, що частина громад не зможе самостійно покривати частину витрат підприємств теплопостачання для забезпечення їхньої безперебійної роботи й непідвищення тарифів.

 

Тому з боку держави буде передбачена субвенція громадам з незадовільним індексом податкоспроможності вже з 4-го кварталу поточного року, - заявив Шмигаль.

Щоб стримати тарифи у 2022 році держава зобов'язується передати та спрямувати до місцевих бюджетів податок з доходів фізосіб в розмірі плюс 4%, а також акциз з палива в розмірі 13,44% також залишиться в місцевих бюджетах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень