Як зберігати відкорковане вино: сотні тисяч людей роблять це неправильно

Корок має вагоме значення для якісного зберігання вина

Буває, лишається відкоркована пляшка з вином. Не викидати ж добро! Але треба знати певні секрети.

Для ігристих вин треба придбати спеціальний корок, який утримає вуглекислий газ всередині. Що стосується білого вина, то є досвід досить тривалого зберігання вина з гвинтовим корком.

Дослідники лишили пляшку в холодильнику протягом кількох тижнів і вино не змінило свої властивості, повідомляє harchi.

А от червоні вина добре зберігаються у відкритому стані. М’яка аерація потужним танінним винам взагалі не заважає, тож вино може стояти відкритим 2-3 доби.

Скільки може стояти відкрита пляшка

Усе залежить від вина, у ньому є природні консерванти: цукор, таніни, кислотність. Десертні вина, наприклад, можна зберігати у холодильнику від декількох днів до пари тижнів без втрати смакових якостей.

З іншими складніше

Сухі білі вина з невисокою кислотністю краще випивати протягом доби; у червоних винах містяться таніни, їх можна зберігати у холодильнику, але не більше 2 днів.

Також слід враховувати, скільки вина залишається у пляшці. Якщо на один келих, то термін придатності різко скорочується, оскільки повітря заповнює майже весь об’єм пляшки, через що окислення відбувається швидше.

Не слід забувати і про те, що деякі вина, навпаки, краще розкриваються, якщо їм дати повітря, тоді вони будуть тільки кращими, якщо залишаться відкритими на декілька днів.

Окислене вино виглядає так: колір стає більш темним, у білого — бурштиновим, у червоного — цегляно-рудим або коричневим, аромати погіршуються, свіжість пропадає, з’являються аромат хересу та оцтові відтінки у ароматі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень