Як заощадити на рахунках за воду в війну

В регіонах активних бойових дій у людей взагалі немає доступу до цього ресурсу

Економити воду – хороша європейська звичка. Тим паче така ощадливість дозволить й платити за воду менше. 

Бочка для дощової води

Збирати дощову воду – поширена практика. Її можна встановити під стічною трубою. Використовувати таку воду можна зокрема на власному городі. 

Поливайте город вранці або ввечері

У спекотні дні вода швидко випаровується. Тож аби вода хоч на трохи залишилася в ґрунті город треба поливати зранку або ввечері.  Система крапельного зрошення працює краще, ніж розбризкувачі, оскільки вона направляє необхідну кількість води саме туди, куди вам потрібно.

Непомітний витік води

За день зовсім непомітно зі зливного бочка унітаза може вилитися близько 100 літрів води. Перевірити це доволі просто - додайте кілька крапель харчового барвника або таблетку барвника в бачок унітаза. Якщо колір з'являється в унітазі, то резервуар протікає, безшумно витрачаючи воду. 

Час на душ 

Скоротивши час перебування у душі усього на дві хвилини можна  щорічно економити до 1750 літрів води на людину. Ще можна вимикати воду на час коли ви намилюєтеся. 

Посудомийна машина

Так, чимало людей скажуть – задоволення не з дешевих. Але в перспективі вона себе окупить. Адже для миття посуду руками витрачається в середньому 27 літрів. А сучасним посудомийкам достатньо й 3 літри води.

Накрийте басейн

Якщо вам пощастило мати басейн біля вашого приватного будинку, переконайтеся, що вода залишається в ньому, а не випаровується — накривайте басейн, коли ви ним не користуєтеся, навіть влітку.

Користуйтеся автомийкою для машини

Для миття автомобіля в домашніх умовах можна запросто використовувати 100 літрів води, не кажучи вже про величезну кількість часу і зусиль. Комерційні Автомийки часто використовують лише 40 літрів або менше прісної води.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень