Схему нарахування за холодну і гарячу воду змінять, аби українці не платили зайвого

На час воєнного стану

В Україні запровадили коригуючий коефіцієнт на оплату послуг холодного та гарячого водопостачання. Йдеться про споживачів, які не передавали показання, або взагалі не мають лічильників обліку води.

Коефіцієнт впроваджують, аби люди не платили надмірну суму, пояснюють у Мінрегіоні.

У Міністерстві розробили зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, які враховують особливості її застосування під час дії воєнного стану.

Йдеться про застосування коригуючого коефіцієнту, який враховуватиме зменшення обсягу постачання послуг у порівнянні з мирним періодом.

За цим коефіцієнтом виконавці будуть коригувати обсяг споживання послуг з централізованого водопостачання, постачання гарячої води та централізованого водовідведення у населеному пункті під час дії воєнного стану.

Відповідний наказ Мінрегіону вже набрав чинності.

Відтак з березня 2022 року нарахування (розподіл) послуг централізованого водопостачання, постачання гарячої води та централізованого водовідведення будуть здійснюватися з урахуванням коригуючого коефіцієнту для тих споживачів, які не передавали показники лічильників води або у яких такі лічильники відсутні, вказали у відомстві.

Під час дії воєнного стану в Україні значним чином змінилися обсяги споживання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

 

Наприклад, в Києві середньодобова подача води зменшилася майже вдвічі. Також багато людей виїхало і не в змозі передавати показники лічильників. Відтак ми ввели коригуючий коефіцієнт, який враховує такі особливості.

 

Це допоможе запобігти надмірним нарахуванням споживачам, які отримують рахунки за середніми показниками споживання послуги, - повідомила заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

 

Джерело: Мінрегіон

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень