Як вивести плями від поту і дезодоранту з улюбленої сорочки: експерти поділились перевіреними лайфхаками

Плями можуть перетворити одяг на ганчірки

При регулярному носінні на одязі можуть з'являтись плями від дезодоранту чи поту під пахвами, які важко ефективно прати. Експерти поділились перевіреними лайфхаками, як повернути вигляд навіть білому одягу.

Для очищення знадобиться:

  • якісний пральний порошок;
  • полоскання тканини;
  • щітка з м’якою щетиною.

Для початку видаліть надлишки дезодоранту, що залишилися, за допомогою щітки з м’якою щетиною. Після цього прополощіть одяг у теплій воді, щоб розмити пляму. 

Обробіть плями високоякісним миючим засобом, обережно потріть і залиште на 20 хвилин. Не змиваючи покладіть одяг у пральну машину. Використовуйте ополіскувач для тканини та звичайну кількість миючого засобу при пранні.

Якщо пляма залишилася, повторіть описані вище кроки перед машинним сушінням, оскільки тепло може затримати плями. Як зазначається, використання засобу для полоскання тканини може бути ключовим для усунення плям від дезодоранту, які важко вивести.

Полоскання тканини працює інакше, ніж миючий засіб, розщеплюючи залишки, які застрягли на одязі, даючи вам додатковий імпульс чистоти, — каже Ромін. 

Видалення плям від дезодоранту з білої бавовни або поліестеру

Таку тканину можна очистити, якщо спочатку облити плями окропом. З відповідною порадою виступила Мері Гальярді, власний науковець Clorox та експерт із прибирання. 

Після цього обробіть плями харчовою содою, перекисом водню та водним розчином перед пранням у машині з пральним порошком і відбілювачем.

Як запобігти появі плям від дезодоранту

Переконайтеся, що ваша шкіра повністю суха до і після нанесення дезодоранту. За словами бренд-менеджерки нових продуктів у Maytag Сари Армстронг,  це потрібно, щоб він повністю ввібрався.

Спробуйте перейти на дезодорант, який не містить алюміній-цирконій. Алюміній є інгредієнтом, відповідальним за реакцію з потом і жирами тіла, що утворює плями від дезодоранту.

Усувайте плями від дезодоранту якомога швидше. Чим довше вони застигають, тим важче їх буде видалити.

Завжди періть одяг у найгарячішій воді, залежно від матеріалу, і додайте відповідні добавки до завантаження, як-от відбілювач або ополіскувач для тканини.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень