Вершкове масло чи олія: на чому правильно смажити яєчню

Ці два продукти містять як переваги, так і недоліки

На сніданок люди часто готують яєчню. Адже ця страва легка і поживна. А головне – вона містить велику кількість білка та дає відчуття ситості на весь день.

На чому краще смажити яєчню, пропонуємо вам дізнатися у цьому матеріалі.

Яєчня на вершковому маслі

Найбільша перевага використання якісного вершкового масла для яєчні - це аромат, який воно надає страві. Вершкове масло має високий вміст жирів і насичений смак, який може бути злегка солонуватим або навіть трохи солодкуватим. Коли ви використовуєте його для приготування яєчні, тепло допомагає аромату переходити до самих яєць, наповнюючи їх насиченим смаком.

Яєчня на олії

Недоліком вершкового масла є його шкода для здоров'я, адже воно має багато насичених жирів, що врешті-решт може призвести до таких проблем, як підвищення рівня холестерину. Також варто пам'ятати, оскільки вершкове масло містить багато жиру, то воно не спалюється так легко, як інші молочні продукти. Крім того, вершкове масло не має тією термостійкості, яку мають деякі види олії.

Якщо говорити про смак, то смаження яєць на олії не дасть їм такого насиченого смаку, як на вершковому маслі. Також деякі олії коштують дорожче, ніж вершкове масло.

Джерело: chowhound

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень