Дуже смачні, ще й корисні домашні настоянки (РЕЦЕПТИ)

І розслабитись допоможуть, і зігрітися у холодну пору

Справжні господарі й ґаздині добре знають, що домашні настоянки на спирту, як то кажуть, заходять на ура. Такі напої набагато ліпші за куплений алкоголь.

І справа тут зовсім не в ціні, а в тому, з чого зроблений алкогольний напій

Приготувати вдома смачну настоянку непросто, але реально. Достатньо знати основні правила і кілька секретів

Перше і головне: продукти мають бути натуральними і свіжими. Для приготування настоянки підійдуть практично будь-які ягоди, фрукти, горіхи, трави й навіть спеції. А от як це все змішувати — питання досвіду та особистих смаків.

Пропонуємо Вам 6 рецептів домашніх настоянок

Настоянка з червоної смородини

Ідеальні пропорції настоянки краще виробити згодом, тому що всім подобається різний рівень цукру, кислинки і, власне, спирту. Але в класичному рецепті нам знадобиться:

  • спирт - 0,5 л
  • ягоди - 1 л
  • вода - 750 мл
  • цукор - 3 склянки.

Також рекомендують додавати листя смородини - воно надає напою особливого присмаку.

Приготування:

Ягоди і листя потрібно ретельно промити і скласти в банку до половини. Далі додають спирт, щільно закривають і настоюють 2 місяці у темному місці.

Після цього з настоянки дістають ягоди, а сік із них вичавлюють в окрему ємність. Туди ж додають сироп із води та цукру, попередньо прокип'ячений на плиті. Все це розмішують і виливають назад у настоянку.

Домашній «Лимончелло»

До основних продуктів, з яких роблять цю настоянку потрібно додати м'яту. Це ідеальне поєднання лимонів і м'яти додасть настоянці цікавого посмаку.

Миємо 5 лимонів і зрізаємо з них цедру тонким шаром - без білої м'якоті. Цедру і м'яту складаємо в банку і заливаємо літром спирту. Щільно закриваємо і ставимо в темне місце на 10 днів.

Щодня банку потрібно струшувати.

Готову настоянку проціджуємо і розливаємо в свою тару.

Домашня кедрівка

Головний наш інгредієнт - кедрові горіхи. Щоб зробити їх смак м'якшим, спершу заливаємо горіхи окропом, перемішуємо і тримаємо так кілька хвилин. Після цього зливаємо воду і повторюємо процедуру ще 2-3 рази.

Далі горіхи відправляються в банку чи пляшку, в якій готуватиметься настоянка.

  • На 0,5 л спирту беруть близько 4 ст.л. горіхів.

У  банку до кедрових горіхів кладуть трохи ваніліну, 1 ст.л. цукру, листочок чорної смородини і цедру апельсина (буквально кілька грамів, для смаку).

Щільно закрита банка має стояти в темному теплому місці близько 10 днів. У процесі її потрібно трохи струшувати. Після цього проціджуємо настоянку і ставимо її у холодильник ще на 4 дні.

Яблучна настоянка

Вона не лише смачна, але й має чудовий вигляд. Усе - завдяки кольору поєднаної з яблуками кориці.

Нам знадобиться 1 кг яблук, які потрібно нарізати і добре вичистити з них усю серединку. Складаємо яблука в банку і додаємо трохи кориці, трохи ваніліну і 1 л спирту.

Час настоювання — 10 днів.

Далі настоянку проціджують і можна дегустувати.

Настоянка з вишні - «Вишнівка»

Як до лимонів пасує м'ята, а до яблук - кориця, так і до вишні підходить гвоздика і мускатний горіх. Ці пряні спеції роблять смак домашньої вишнівки справді неперевершеним.

Нам знадобиться 2 кг вишень. Ми їх добре перемиваємо, а кожну ягідку проколюємо зубочисткою.

Викладати вишню в банку будемо шарами, де другий компонент — це суміш з 10 ст.л. цукру, гвоздики, кориці й мускату.

Потім все це заливаємо літром спирту, закриваємо і ставимо у світле (!) місце на 2 місяці. Банку періодично струшуємо, аби цукор добре розчинився.

Настоянка зі сливи

Секретний інгредієнт цієї настоянки - саме у сливах. Не потрібно прибирати кісточки і тоді смак вийде більш насиченим та глибоким.

1 кг відбірних слив заливають літром спирту і настоюють 2 тижні у темному місці. Далі рідину потрібно процідити і додати сюди окремо приготований сироп із цукру та води (як у рецепті зі смородиною).

Не зайвими будуть і кілька листочків м’яти, але це вже - справа смаків.

Усі компоненти з’єднуємо в одній пляшці чи банці і ставимо настоюватися ще на добу.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень