8 речей, які зганьблять українського туриста в Італії

Деякі вчинки дивують іноземців

Подорожувати – це круто! У кожній новій країні людина пізнає її культуру і традиції, тим самим сама збагачується.

Однак, аби відпочинок вдався, варто підготуватися до візиту у нову країну.

Ознайомтеся зі звичаями та заборонами, які притаманні конкретній країні. Хоча деякі негласні традиції ви можете не знайти в путівниках. Отож, що не можна робити в Італії, щоб не «прославитися»?

Різати спагеті у тарілці

На вас точно дивитимуться скоса, якщо побачать, що ви ріжете ножем спагеті. Це одна з традиційних італійських страв, для якої існують правила етикету, такий вид макаронів потрібно акуратно намотувати.

Купувати проїзний квиток у водія

У цій країні заведено оплачувати проїзд заздалегідь. І зробити це можна тільки в газетних або тютюнових кіосках. Там продають і білети. І вони не завжди є поруч із зупинкою. А у неділю більшість взагалі можуть бути закритими. Важливо, придбавши все ж таки квитки, не забувайте компостувати.

Невміло торгуватися

Правила Туреччини і Єгипту в Італії не застосовують. Голосно вимагати знижку - верх нахабства. Робити це  треба делікатно, вживаючи дієслово risparmiare, що означає «економити».

Називати все підряд «сієстою»

Після обіду в Італії закривається велика частина магазинів, деякі - вранці і зовсім не працюють. А в торгових центрах навпаки, не закриваються на обід.

Влаштовувати скандал через піцу з пепероні

В Італії ця ковбаса абсолютно не гостра і робиться з болгарським перцем. Тому не потрібно скаржитися адміністрації. Якщо хочеться вогника, потрібно замовити піцу «Диявола». Або з пікантною салямі.

Не дотримуватися дрескоду

В Італії можна знайти багато культових місць, де є особливі правила. Там потрібно дотримуватися дрескоду і про це туристів зазвичай повідомляють інформаційні знаки, які розміщують на вході. Там вказані вимоги до одягу: коліна і плечі повинні бути закриті. Також на вас можуть дивно дивитися, якщо ви будете в шльопанцях. У церкві доречніше сандалі або балетки.

Не можна пити каву під час їжі

Італійці обожнюють цей напій, але виключно після їжі. Вранці, після обіду і вечері люблять еспресо і частенько беруть щось солодке. А ось після обіду пити кавові напої з молоком вважають поганим тоном. Як і пити на ходу.

Брати фрукти і овочі голими руками

В Італії недопустимо мацати овочі і фрукти в магазині голими руками. Для цього у супермаркетах є рукавички. А на ринках вибирають і накладають овочі і фрукти самі продавці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень