Як відрізнити від підробки справжню «лікарську» ковбасу

Скільки коштуватиме якісна ковбаса

Фото з мережі
Фото з мережі

Замість якісної ковбаси на прилавках українських магазинів можна знайти лише щось середнє між фальсифікатом та натяком на «лікарську» ковбасу.

А розрізнити якісну продукцію можна щонайменше за ціною. За словами фахівців, якісна «лікарська» ковбаса не коштуватиме дешево. М'ясний виріб обійдеться не менше, ніж 250 грн.

При цьому низькі ціни на таку ковбасу вказують на те, що виробники здешевлюють виробництво.

Класична технологія приготування, кажуть фахівці, виглядає так:

  • свинина знеживлена (70%);
  • яловичина знежилена (25%);
  • яйця курячі;
  • молоко сухе знежирене;
  • сіль;
  • цукор;
  • горіх мускатний;
  • фіксатор кольору нітрит натрію.

Після цього фарш набивають у синюгу. Це натуральна кишка. Для більшості виробників на сьогодні це стало зайвою морокою, однак класика вимагає саме такого фасування і варіння.

Кілька років вітчизняні науковці та виробничники шукали смак м’яса у композиції гороху і сої, кокосової олії, вивареної карамелі та концентрату бурякового соку.

Можна зробити цю ковбасу абсолютно ідентичною за кольором до м'ясної. Але існує така думка, що не всі люди, які дотримуються рослинної дієти, хочуть, щоб альтернативні продукти відповідали на 100% тим м'ясним, від яких вони відмовились, – зазначає докторка філософії в галузі харчових біотехнологій, доцентка НУБІП України Богдана Леонова.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень