Як вибрати каструлю?
Є особливості, на які треба звертати увагу
Каструля – кухонний предмет, без якого неможливо уявити готування їжі. Тож, якщо ви вирішили оновити ці помічниці, пропонуємо вам ознайомитися з кількома важливими особливостями каструль.
На що звертати увагу при виборі каструлі
- Дно і стінки
Чим грубші дно і стінки, тим краща каструля. Вона буде довго тримати тепло, а значить у такому посуді страви готуватимуться краще. У ній навіть можна підсмажити овочеву засмажку під час приготування супу. Краще обирайте моделі зі сталі, чавуну або кераміки.
- Ручки
У хорошої каструлі ручки не повинні нагріватися. Також ручки мають бути жаростійкими або знімними, щоб каструлю можна було поставити у духовку.
- Кришка
Кришка має щільно прилягати до основи. Тоді страви закипатимуть швидше. Обирайте краще скляні кришки, так ви зможете спостерігати за процесом варіння.
- Індивідуальність
Ви здивуєтеся, але краще не купувати кухонні каструлі наборами. Скласти комплект з ємностей, різних не тільки за розміром, а й видом матеріалу, значно вигідніше та зручніше.
Пропонуємо вам зібрати такий комплект
Чавунний казанок
Він добре підійде для приготування плову, м’ясних страв і рагу. Довго зберігає жар.
Керамічна каструлька
Вона красива і її не соромно поставити на стіл перед гостями. Підходить для тушкування овочів, приготування печені, також у ній можна запікати страви в духовці.
Велика емальована «супова» каструля
Об’єм каструлі для варіння супів і компотів треба обирати з розрахунку 1 л на одного члена сім’ї.
Маленька каструлька з ручкою
Це просто незамінний девайс для тих, у кого в родині маленькі діти. Приготувати пюрешку або кашу «на одного» найзручніше саме в ній. Також у ній зручно варити сосиски або яйця.
Каструля з нержавіючої сталі
Це – міс-універсальність. У ній можна варити пельмені, макарони, молочні каші тощо.
Джерело: poradnica
Радіо Трек: НОВИНИ