Як стягуватимуть штрафи ТЦК із чоловіків, які не мають доходів і майна?

Пояснення юриста

Військовозобов'язані громадяни, які не оновили дані у ТЦК про місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Їм загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Юрист Дмитро Франчук в коментарі для РБК-України розповів про те, як стягуватимуть штраф із чоловіків, які не працюють і не мають майна.

Як стягуватимуть штрафи ТЦК з чоловіків, які не мають грошей і роботи? 

За словами юриста, якщо людина офіційно не працевлаштована, то у цьому випадку може бути наступний алгоритм стягнення штрафів:

  • ТЦК та СП, ймовірно, спочатку спробують стягнути штраф з банківського рахунку військовозобов'язаного, якщо такий у нього є
  • якщо на рахунку немає коштів, ТЦК та СП може звернутися до суду з позовом про стягнення штрафу з майна військовозобов'язаного
  • однак, якщо у військовозобов'язаного дійсно немає майна, з якого можна стягнути штраф, його, ймовірно, не зможуть притягти до відповідальності

Які є механізми для примусового стягнення штрафів?

В Україні стягнення штрафів з осіб, які не мають грошей і офіційно не працюють, може здійснюватися кількома способами. Нижче наводимо механізми для примусового стягнення.

- Примусове виконання - виконавча служба може накладати арешт на майно боржника, включаючи транспортні засоби, нерухомість та інші цінності.

 

Якщо боржник не має майна, яке можна арештувати, виконавча служба може вжити інших заходів, - пояснює Франчук.

Арешт банківських рахунків - якщо у боржника є банківські рахунки, на них може бути накладено арешт, і кошти з них можуть бути стягнуті на користь держави.

Обмеження прав - за певних умов виконавча служба може обмежити деякі права боржника, наприклад, право на виїзд за кордон.

- Соціальні виплати - якщо боржник отримує соціальні виплати, виконавча служба може накласти на них стягнення.

 

Проте є певні види соціальних виплат, які не можуть бути арештовані, такі як допомога на дітей, пенсії за віком та інші виплати, передбачені законодавством, - каже юрист.

Громадські роботи - якщо боржник не має можливості сплатити штраф, суд може призначити громадські роботи як альтернативу грошовому штрафу.

- Ці механізми забезпечують певний рівень виконання рішень суду й інших органів, навіть якщо боржник не має офіційного доходу чи власності, - наголошує Франчук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень