Як саме безробітних залучають до суспільно-корисних робіт?

І скільки їм будуть платити

Наприкінці червня уряд ухвалив постанову, згідно з якою офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не знайшли роботу, залучатимуться до суспільно корисних робіт — розбору завалів, будівництва, благоустрою тощо.

При цьому, що саме потрібно робити у кожному конкретному регіоні, визначатиме місцева влада, зауважив тоді прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ця робота оплачується — людям, яких збираються залучити до виконання суспільно-корисних робіт, платитимуть мінімальну зарплату, тобто 6 500 грн.

Як пояснюють в уряді, це зроблено, щоб усунути практику, коли люди отримують виплати з безробіття, але не приймають пропозиції роботи. В умовах воєнного часу у держави просто немає зайвих ресурсів: усі зобов’язані або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту, наголошував очільник уряду.

Фінансовий аналітик, економіст Олексій Кущ каже, що в умовах війни система державної гарантії праці може сформувати масову зайнятість населення.

— Формат державної гарантії праці або так званого Внутрішнього трудового фронту був започаткований в США. Під час Другої світової війни завдяки Внутрішньому трудовому фронту США забезпечили майже повну зайнятість населення. Наслідки Великої депресії 30-х років минулого століття вони подолали саме під час Другої світової війни.

 

Внутрішній трудовий фронт — це один з елементів мобілізаційної економіки, коли економіка та її ресурси, зокрема трудові, мобілізуються на досягнення певних стратегічних цілей. У нас є перспективи створення такого трудового фронту, — каже експерт.

Однак, як наголошує Олексій Кущ, важливо, аби створення трудового фронту не стало ширмою для позбавлення людей виплат по безробіттю.

Нагадаємо, що статус безробітного людина отримує з моменту подання заявки на реєстрацію. Тобто це відбувається того ж дня. І з першого ж дня призначається виплата допомоги по безробіттю. Її розмір для всіх індивідуальний і залежить від страхового стажу, професійного досвіду та рівня заробітної плати за місцем останнього працевлаштування.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень