Українцям почнуть виплачувати додаткову грошову допомогу. Назвали суми

Назвали категорії осіб, яких гарантовано підтримає держава

Кабінет Міністрів України спільно з Організацією Об’єднаних Націй запускає ще дві програми виплат. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні.

Хто отримає гроші?

Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 гривень кожен місяць на кожного члена родини. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом трьох місяців.

Малозабезпечені пенсіонери з-поміж вимушених переселенців окремо отримають по 2200 гривень.

Ці кошти буде виплачувати Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.  

- Так само продовжують працювати програми для вимушених переселенців. Уряд виділяє по 2 тисячі гривень кожному дорослому та по 3 тисячі на кожну дитину в родині, яка була вимушена переїхати.

 

На виплати такої допомоги вже спрямовано 578 мільйонів гривень. Завдяки цим коштам допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішньо переміщених осіб, — зазначив Глава Уряду.

Загалом виплатами від донорів планується охопити близько 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Чи буде допомога по безробіттю?

Паралельно з цим Уряд продовжує стимулювати відновлення ділової активності та зайнятості. Як відзначив Денис Шмигаль,

Кабінет Міністрів додатково виділив майже 1,3 млрд грн з резервного фонду для Фонду соцстрахування, аби забезпечити виплати допомоги по безробіттю.

Крім того, розпочалося першочергове відновлення звільнених територій. Як повідомив Денис Шмигаль, у Київській та Чернігівській областях «Укренерго» вже відновило роботу 60% зруйнованих мереж.  

- Постачання газу відновили для майже 30 тисяч домогосподарств. На 90% розчищена траса Київ-Чоп і рух нею повністю відновиться найближчим часом.

 

Продовжується розчищення дороги Київ-Чернігів. Будуються тимчасові переправи на місцях зруйнованих мостів — до Ірпеня, Бучі, Чернігова, — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство розвитку громад та територій розпочало формування й реалізацію стратегії щодо знесення будівель, які перебувають в аварійному стані та непридатні до проживання.

Денис Шмигаль
Денис Шмигаль

Після їх знесення можна буде якнайшвидше приступити до будівництва нового житла.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень