Як правильно зберігати цибулю вдома: 4 корисні лайфхаки
Зберігати цибулю можна цілою, нарізаною і замороженою
Цибуля – традиційний овоч українців, без якого неможливе приготування більшості страв. До того ж цибуля містить багато корисних властивостей. Збирають урожай цибулі ще всередині літа, тож господиням лишається лише завдання правильно зберегти її.
Пропонуємо 4 способи зберігання цибулі вдома.
Зберігання цілими овочами
Цибулю треба зберігати у сухому, темному і часто провітрюваному місці. Цілу цибулю потрібно покласти у сітку або коробку з отвором, щоб забезпечити провітрювання. Тоді вона збережеться від 2 до 3 місяців. У холодильнику вона вбере зайву вологу, стане м'якою і швидше зіпсується.
Зберігання половини
Після приготування страв залишаються інгредієнти. Цибулю необов'язково викидати, якщо ви використали її не повністю. Половинку овочу можна загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник. Таку цибулю краще використовувати потім для приготування гарячих страв. Зберігати половинку можна до 2 тижнів.
Зберігання подрібнених овочів
Зберігати нарізану цибулю потрібно у герметичній посудині. Чим довше нарізана цибуля зберігається в холодильнику, тим більше вона окислюється і втрачає вітаміни, тому тримайте нарізану цибулю лише 7-10 днів.
Зберігання цибулі замороженою
Цибулю можна заморожувати, але не цілою. Краще розрізати цибулю та покласти у герметичний пакет або контейнер. Зберігати цибулю таким способом можна пів року.
Джерело — МЕТА
Радіо Трек: НОВИНИ