

Прості хитрощі
Чому горох варитися не хоче — і як замочувати його правильно, щоб не варити довго: прості та нехитрі тонкощі. І помилки, які ми робимо машинально. І — як навіть «старий» торішній горох зварити швидко.
Прості методи — варто випробувати та переконатися: горох вміє швидко варитися.
Як замочити горох, щоб швидко варився: наші помилки та прості хитрощі
Під час використання таких методів горох не потрібно замочувати «на ніч». Усього годину чи дві — горох вариться дуже швидко. А якщо й залишимо на ніч, то через 10-15 хвилин горох стає м'яким, практично гороховим пюре. І ніяких хитрощів, жодної соди.
Його потрібно промити — а ми не промиваємо.
Горох важливо промити перед відварюванням: очистити горошини від крохмального борошна, борошнистої клейковини.
Ось рис ми промиваємо — а горох чомусь ні. І промивати потрібно майже до прозорості: це прискорить замочування, тобто набухання горошин і відварювання. І — не в холодній воді.
Ми замочуємо у холодній воді. А треба замочувати у гарячій. Гаряча вода сприяє швидкому набуханню (набагато швидше). І — краще очистить горошини. А щоб краще очистити — горох потрібно не тільки промити та залити.
Про піну, коливання температури та кип'ятіння. Не зовсім помилка — просто нюанс, про який не всі знають.
Якщо промити, потім довести горох до кипіння і промити, позбавившись піни, потім залити окропом знову — ми вирішуємо відразу дві проблеми.
Ми позбавляємося піни, що несе все, що перешкоджає варінню гороху. І — в окропі горошини максимально швидко набубнявіють.
Крім того: набухання відбувається не лише завдяки гарячій воді, а й завдяки парі.
А головне — ми все ж таки позбавляємося піни: при замочуванні холодною водою так не вийде.
А ще — вважається, що відіграє роль і коливання температури.
І маленька хитрість, точніше дві. І все ж таки, якщо горох не хоче варитися — потрібно підлити холодної води. Зовсім небагато. Декілька разів.
Він повинен розпарюватися, а не вирувати в окропі. Саме пара розм'якшує горох зсередини, тепло пари.
На цьому заснований метод замочування окропу.
Холодна вода — зупиняє кипіння, дає повільне томління гороху.
А ще: якщо він зовсім «старий»: його варто просто потовкти. Звичайною «товкачкою» для картоплі. Смішно, але це працює. Ось такі прості методи замочування, які допоможуть швидко отримати смачний гороховий суп або пюре.
Радіо Трек: НОВИНИ
З Польщі депортували 70 українців: усіх негайно відправили додому
Трюк покоївок: 2 шт у воду – і решітка плити сяє, як нова
Мобілізація в Україні: кому треба з'явитися в ТЦК навіть без повістки з 1 травня?
Третя хвиля весняних заморозків: Чи буде Україна з фруктами?
Багато вікон, величезна тераса: де живе зірка 1+1 Наталія Мосейчук ФОТО)
Як «поселити» у шафі приємний аромат, щоб речі завжди пахли
Експерти розповіли, як правильно вибирати хурму, щоб вона не була в'язкою
Чому не варто викидати старий смартфон: як дати йому друге життя
Різдвяні страви: 5 кращих рецептів смачної куті
Як прискорити роботу смартфона: не потрібно нічого завантажувати чи встановлювати
У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО Власник може звертатися за номером: +380972381545
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774